ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ Oλος ο «Δρόμος» σε μία βραδιά

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Μελίνα Ασλανίδου συμμετέχουν μεταξύ άλλων στη συναυλία του Μίμη Πλέσσα   Στον θρυλικό δίσκο του συνθέτη και στο «Μίλα μου για τη λευτεριά», σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου, είναι αφιερωμένη η αυριανή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής  ..
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Μελίνα Ασλανίδου συμμετέχουν μεταξύ άλλων στη συναυλία του Μίμη ΠλέσσΕνας συνθέτης, δύο δίσκοι, εκατομμύρια πωλήσεις... Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί αύριο τον Μίμη Πλέσσα, τον συνθέτη της μελωδίας, της αγάπης αλλά και των μεγάλων, διαχρονικών επιτυχιών, των τραγουδιών που ερμηνεύτηκαν από τις ομορφότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Εχοντας ήδη διανύσει μισόν αιώνα μουσικής διαδρομής, ο Μίμης Πλέσσας συνεχίζει με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό να μοιράζεται τα τραγούδια του με τον κόσμο και να συντροφεύει μελωδικά τις νεότερες γενιές.Το πρόγραμμα της συναυλίας του Μεγάρου Μουσικής θα επικεντρωθεί σε δύο δισκογραφικές δουλειές του συνθέτη σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Η πρώτη είναι ο θρυλικός «Δρόμος». Ενας δίσκος γεμάτος επιτυχίες: από «Το άγαλμα», το «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου» και το «Ξημερώνει Κυριακή» μέχρι τα «Γέλαγε η Μαρία», «Πρώτη φορά», «Κι έπεφτε βαθιά σιωπή» ερμηνευμένα μοναδικά από τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη.Ο «Δρόμος» του Πλέσσα είχε τη δική του ιστορία... Οπως διηγείται ο ίδιος ο συνθέτης, νιώθοντας ανείπωτη τρυφεράδα όταν διάβαζε τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς περιέγραφαν τα εφηβικά του χρόνια, τα χρόνια μέσα στην κατοχή, του ζήτησε να τα πάρει για να τα μελοποιήσει. Εγραψε τη μουσική σε μόλις δύο μέρες, ο τότε διευθυντής της «Lyra» Αλέκος Πατσιφάς έδωσε αμέσως την έγκριση και τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο ιστορικό στούντιο της Columbia μέσα σε μόλις 10 ώρες! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος
Ο δεύτερος δίσκος που θα παρουσιαστεί είναι το «Μίλα μου για τη λευτεριά», επίσης σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, ο οποίος, παρότι κυκλοφόρησε την ίδια εποχή, σε αντίθεση με τον «Δρόμο», δεν έγινε τόσο δημοφιλής εξαιτίας της αναφοράς του στη μαύρη περίοδο του '40-'41.
Η Μελίνα Ασλανίδου
Η Μελίνα Ασλανίδου
Η χούντα μάλιστα είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία του, αλλά επανεκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση. Στον δίσκο αυτό συμπεριλαμβάνονται τα τραγούδια «Αυτόν τον ουρανό», «Οκτώβρης ήταν», «Του σκοτωμένου αγοριού», «Εξι άντρες», «Οι τελευταίες μέρες», «Ο Τζαννής» κ.ά.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου
Η Ρίτα Αντωνοπούλου
Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα παραπάνω τραγούδια θα ερμηνεύσουν τέσσερις αξιόλογοι τραγουδιστές από τη νεότερη γενιά, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο «Εν Χορδαίς» και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...