«An Unexpected Journey» Απογοήτευσε η δεκάλεπτη προβολή του «Hobbit»

Μια αρνητική έκπληξη περίμενε τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πραγματικά είχαν κατακλύσει την αίθουσα στο CinemaCon στο Λας Βέγκας ,όπου θα προβαλλόταν ένα δεκάλεπτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή «An Unexpected Journey»...
Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για την ιστορία των αγαπημένων Χόμπιτς (και όχι μόνο) από την τριλογία, που έσπασε τα ταμεία και σάρωσε στα Όσκαρ, τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών". Η ιστορία έχει να κάνει με τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς (ο πρώτος που βρήκε το δαχτυλίδι) και είναι ο θείος του Φρόντο.Στο επίκεντρο της κριτικής των δημοσιογράφων ήταν η απόφαση του κατά τα άλλα ταλαντούχου σκηνοθέτη, Πίτερ Τζάκσον (ο σκηνοθέτης της τριλογίας), να γυρίσει την ταινία τρισδιάστατα, με 48 αντί για 24 καρέ (ως είθισται) το δευτερόλεπτο. Αυτό φυσικά πρόκειται για μια τεχνική λεπτομέρεια, η οποία όμως μπορεί να αποβεί μοιραία για το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι και έγινε τελικά, μιας και οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο πως ήταν σαν να έβλεπαν τηλεόραση και όχι σινεμά. Η τεχνολογία που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης δεν συμβαδίζει με αυτήν των κινηματογραφικών αιθουσών, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις, οι οποίες φυσικά δεν είναι διόλου οικονομικές.
Εν πάση περιπτώσει η νέα σειρά ταινιών του αγαπημένου συγγραφέα – παραμυθά, ο οποίος κατάφερε να ενώσει αρχαίους μύθους και πολιτισμούς στα βιβλία του, ο κορυφαίος συγγραφέας Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν (1892-1973), αναμένεται να είναι συναρπαστική και φυσικά να «σπάσει» τα ταμεία.
Από τις 14 Δεκεμβρίου θα προβάλλεται η πρώτη «The Hobbit: An Unexpected Journey» και από το 2013 το επόμενο «The Hobbit: There and Back Again».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...