Στη Μόσχα 18 και 19 Ιουνίου ο νέος γύρος συνομιλιών για το Ιράν

Το Ιράν και οι εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων θα συναντηθούν στη Μόσχα στις 18 και 19 Ιουνίου για ένα νεο γύρο διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης..
ανακοίνωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη.
Μιλώντας μετά τις διήμερες συνομιλίες που έγιναν στην ιρακινή πρωτεύουσα μεταξύ της ιρανικής αντιπροσωπείας και εκπροσώπων των έξι μεγάλων δυνάμεων (τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η Γερμανία) η Άστον είπε ότι είναι σαφές πως και οι δύο πλευρές θέλουν να επιτευχθεί πρόοδος και έχουν βρεθεί κάποια σημεία συμφωνίας, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν και σημαντικές διαφορές.
"Παραμένουν αποφασισμένοι να επιλύσουμε αυτό το θέμα σύντομα μέσω διαπραγματεύσεων και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να το λήξουμε", πρόσθεσε, μιλώντας εξ ονόματος των έξι χωρών, δηλαδή των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, τη Κίνας, της Ρωσίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την Άστον, η Τεχεράνη εμφανίστηκε "έτοιμη να συζητήσει το θέμα του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...