Σανι Φεστιβαλ 2012..Εικοσι χρόνια μαγικές βραδιές!

Εδώ και 20 χρόνια το Φεστιβάλ αυτό, μας έχει φέρει τεράστιες παρουσίες όπως η Cesaria Evora, η Liz Wainwright κ.α. Πλέον θεωρείται ένα απο τα σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, με φανατικούς επισκέπτες.Ευτυχώς και αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την χαρά να το απολάυσουμε.Το Sani Festival της Χαλκιδικής γιορτάζει φέτος..
τα 20 χρόνια υπέροχων τζαζ αλλά και world μουσικών της διεθνούς και ελληνικής σκηνής, που μας έχει χαρίσει. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 28 Αυγούστου.Οι διοργανωτές με περηφάνια αναφέρουν για αυτή τη σημαντική επέτειο του φεστιβάλ:Από την ιδέα στην πράξη, ο δρόμος δεν είναι απαραίτητα μακρύς. Η φετινή 20η επέτειος του Sani Festival έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάκτηση και των δύο, πραγματικός θρίαμβος για τους εμπνευστές, διοργανωτές, συμμετέχοντες και εργαζόμενους στο παρασκήνιο όλα αυτά τα χρόνια. Δικαιούμαστε, νομίζουμε, να αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια για το πώς με σκληρή δουλειά και επιμονή καταφέραμε μια επιθυμία που εκφράστηκε 20 χρόνια πριν να την πραγματώσουμε και να την οδηγήσουμε όμορφα στην ενηλικίωση, δουλεύοντας με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό και συνέπεια, τόσο σε σχέση με το πολιτιστικό προϊόν που επιλέξαμε να διαχειριστούμε όσο και σε σχέση με το κοινό-αποδέκτη που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. 20 χρόνια τώρα, το Sani Festival υπηρετεί το ταλέντο, το ήθος, τον επαγγελματισμό, παράγει εν τέλει
Αυτόνομος φορέας μεγάλης ανταπόκρισης, εξελίχθηκε ανοδικά με σταθερότητα: η αρχή έγινε με το Jazz on the Hill, για να προστεθούν στη συνέχεια θεματικές ενότητες γύρω από την κλασική μουσική, τo Sounds of the World, την ελληνική παλλόμενη σκηνή, καθιερωμένη αλλά και πειραματική. Και ακόμα, στα ενδιαφέροντά του προστέθηκε η μαγεία που γεννά η κινηματογραφική μουσική, η έλξη που ασκούν ονόματα-θρύλοι όπως ο Michel Legrand ή ο Peter Greenaway που τίμησαν τη σκηνή του, η «τρίτη» πολιτιστική διάσταση του εικαστικού χώρου, η θεατρική αμεσότητα και τόσα άλλα ενδιαφέροντα που «γέννησαν» τα καλοκαίρια στο Λόφο της Σάνης. 20 χρόνια μετά, και χάρη στο συμβολισμό του αριθμού που επιβεβαιώνει το Sani Festival, απολαμβάνουμε την επιτυχία και γιορτάζουμε. Κι αυτή η γιορτή, πιστέψτε μας, θα είναι ευθέως ανάλογη σε ποιότητα και εκπλήξεις με την πορεία του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια.
Σημαντικές στιγμές του φετινού προγράμματος
Κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις ακούν στα ονόματα σπουδαίων μουσικών της διεθνούς και εγχώριας σκηνής, όπως ο Αμερικανός τζαζίστας Ahmad Jamal ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της τζαζ από το 1945 και μετά, δεύτερος στη σχετική «ιεραρχία» μετά τον Charlie Parker. Θα εμφανιστεί στο Λόφο της Σάνης στις 14 Ιουλίου στα πλαίσια του Jazz on the Hill -13,14,15/7-, ενώ στις 21 του ίδιου μήνα και στα πλαίσια του Sounds of the World, θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ για μία αποκλειστική συναυλία σε όλη την Ευρώπη, ο Ismael Lo, αστέρι των αφρικάνικων μπλουζ, κορυφαίος εκπρόσωπος του μουσικού αυτού ιδιώματος. Σύντομα θα ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει συναυλίες με ηχηρά ελληνικά ονόματα που θα παρουσιάσουν μουσικές δημιουργίες οι οποίες στήθηκαν ειδικά για τα 20 χρόνια του Sani Festival.
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη
Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. - International Festivals and Events Association Europe)

ΠΗΓΗ  πρωτη αναρτ 15-5-12 09-17

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...