Ο Διομήδης νίκησε 26-23 τη Βάκερ Τουν στον πρώτο τελικό του Challenge Cup μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό στο Λουτράκι. Ο επαναληπτικός στις 28 του μήνα (18.00) στην Ελβετία.

Επτά ημέρες προθεσμία! Αυτό είναι το χρονικό περιθώριο που έχει η Βάκερ Τουν για να ανασυνταχθεί γιατί απέναντι σε αυτόν τον Διομήδη δεν έχει καμιά τύχη!..

Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν εύκολα με 26-23 τους Ελβετούς στον πρώτο τελικό του Challenge Cup σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν περίπου 1,200 θεατές στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου.
Οι "Λύκοι" πλέον θα ταξιδέψουν στην Ελβετία με το... μαξιλαράκι των τριών γκολ διαφορά και με bonus το χαμηλό σκορ που ήθελαν. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Τουν την επόμενη Δευτέρα (28/5, 18.00).
Λίγοι έδιναν ελπίδες στον Διομήδη απέναντι σε μια ομάδα με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Οι Ελβετοί δεν κατάλαβαν τί τους περίμενε και βγήκαν χαλαροί στον αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πίεσε πολύ στην άμυνα και με πολλαπλές επιλογές στην επίθεση, πήρε κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκε στο ημίχρονο με διαφορά πέντε γκολ (13-8).
Οι παίκτες του Διομήδη δεν μπήκαν δυνατά στο β' ημίχρονο και σε ένα "νεκρό" διάστημα η Βάκερ πραγματοποίησε σερί 5-0 και ισοφάρισε σε 13-13.
"Πάμε ρεεε!", φώναξε στους συμπαίκτες του ο αρχηγός και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, Γιώργος Ζαραβίνας όταν σημείωσε το 16ο γκολ της ομάδας του (16-13).
Περίπου 2.5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Διομήδης προγήθηκε και πάλι με διαφορά πέντε γκολ (25-20), όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο "μεγάλα" γκολ.
Ο Διομήδης φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα χάντμπολ που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αν τα καταφέρει τότε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη,  θα έχει σοβαρό αντίπαλο για το "κατόρθωμα" της χρονιάς στα ομαδικά αθλήματα στη χώρα μας. Μένουν εξήντα λεπτά για να το μάθουμε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...