Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από 44 χρόνια

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από 44 χρόνια, ύστερα από ένα απίστευτο θρίλερ! Η Σίτι έχανε 2-1 στο «Ετιχαντ» από την ΚΠΡ και νίκησε 3-2 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις!..

Οι οπαδοί της Σίτι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν γεννηθεί το 1968 όταν η ομάδα τους κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα!
Για να συμβεί αυτό όμως, πέρασαν απίστευτες στιγμές αγωνίας. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προηγήθηκε με τον Ζαμπαλέτα στο 39' , αλλά στο 48' ο Τζιμπρίλ Σισέ ισοφάρισε αφού η ΚΠΡ ενδιαφερόταν για βαθμούς επειδή  πάλευε με τη Μπόλτον για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Στο 55' η ΚΠΡ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάρτον και η Σίτι πίεζε συνεχώς για δεύτερο γκολ. Ομως, τελικά γκολ σημείωσε η ΚΠΡ (66' ), όταν σε μία κόντρα επίθεση, ο Τραορέ έκανε σέντρα και ο ΜαΚι με κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ.
Στις εξέδρες επικράτησε παγωμάρα, ο Μαντσίνι ήταν έξαλλος στον πάγκο και η Σιτι  συνέχισε να πιέζει ,  ενώ οι όλοι οι παίκτες της ΚΠΡ ήταν στην περιοχή. Ετσι φτάσαμε  στις καθυστερήσεις και στο δευτερο λεπτό ο Ντζέκο με κεφαλιά ισοφάρισε. Ενα λεπτό αργότερα,
ο Αγκουέρο σκόραρε για το 3-2!
Η Σίτι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με διαφορά τερμάτων από τη Γιουναιτεντ η οποία νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ. Παρά την ήττα της, η ΚΠΡ παρέμεινε στην κατηγορία, αφού η Μπόλτον έφερε 2-2 με τη Στόουκ.
Η Αρσεναλ πήρε την τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αφού νίκησε εκτός έδρας 3-2 τη Γουεστ Μπρομ, ενώ τέταρτη ήταν  η Τότεναμ (2-0 τη Φούλαμ) . Η Νιούκαστλ που επίσης διεκδικούσε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε 3-1 στο Γκούτισον Παρκ από την Εβερτον.
Στα άλλα ματς: Τσέλσι-Μπλάκμπερν 2-1, Νόριτς-Αστον Βίλα 2-0, Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-0, Γουίγκαν-Γουλβς 3-2.

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...