Οι νεαροί οπαδοί «τρελαίνονταν», αλλά το Ζάππειο δεν γέμισε

To σύνθημα για να αρχίσει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο δόθηκε στις 20.26'. «Υψώστε τις ελληνικές σημαίες. Βρίσκεται μαζί μας ο Αντώνης Σαμαράς», ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα...
Ηταν η στιγμή όπου η εξέδρα καλύφθηκε από τις γιγαντιαίες σημαίες αλλά και από τα καπνογόνα που άναψαν οι νεαροί οπαδοί της ΝΔ, οι οποίοι είχαν φροντίσει από νωρίς να πάρουν θέση μπροστά μπροστά...
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε, αλλά δεν άρχισε να μιλάει αμέσως. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους οπαδούς της ΝΔ.
Το βασικό σύνθημα, «Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς», υπό τους ήχους τυμπάνων άρχισε να ακούγεται και πάλι πέντε λεπτά αργότερα, όταν πήρε τον λόγο ο αρχηγός της ΝΔ, αναφέροντας ότι «απόψε μίλησε και η Αθήνα. Η πατρίδα θα τα καταφέρει».
Το πλήθος - που όμως ο όγκος του δεν θύμιζε παλαιότερες συγκεντρώσεις της ΝΔ στην Αθήνα, αφού μεγάλο μέρος του Ζαππείου δεν είχε γεμίσει - άρχισε να επευφημεί τον κ. Σαμαρά.
Οι πιο εκδηλωτικοί - παρότι λιγότεροι - ήταν οι νεαροί οπαδοί. Αρκετές φορές επευφημούσαν τον πρόεδρο του κόμματος με συνθήματα που θύμιζαν γηπεδικές αναμετρήσεις, όπως: «Τρελαίνομαι, τρελαίνομαι».
Μάλιστα, στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, στο άκουσμα του συνθήματος έκανε μια παύση για να απαντήσει στους νεαρούς. «Αυτός που αισθάνεται περισσότερο αυτό το τραγούδι είμαι εγώ, που βλέπω όλον αυτό τον κόσμο από εδώ πάνω», είπε και έτσι άρχισε νέος γύρος συνθημάτων.
Περίπου είκοσι λεπτά προτού ξεκινήσει η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έκανε την εμφάνιση του στο Ζάππειο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αρκετοί οπαδοί του κόμματος μάλιστα έσπευσαν να του μιλήσουν και να τον χαιρετήσουν.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ. Το γεγονός ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις αποτελούν παρελθόν φάνηκε και από τους μικροπωλητές που πωλούσαν σημαίες της ΝΔ στη Λ. Αμαλίας, στην είσοδο του Ζαππείου. Είχαν και τις παλιές με τον πυρσό. Οι περισσότερες ωστόσο έμειναν απούλητες. Αλλωστε, στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου διανέμονταν δωρεάν στον κόσμο οι μεγάλες ελληνικές σημαίες που φαίνεται ότι έχουν αποδειχθεί πιο εφετζίδικες και... τηλεοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...