ΕΚΤ διακόπτει τη χορήγηση δανείων σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει σταματήσει να προσφέρει ρευστότητα σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες
Η κίνηση αυτή ήρθε καθώς η Ελλάδα ζήτησε νέες εκλογές..
για τον επόμενο μήνα που φαίνονται που πρέπει να κερδηθεί από τους αντίδικους μέτρα λιτότητας, την αύξηση της διεθνούς ανησυχίας για την ευρωζώνη.
Οι φόβοι ότι η Αθήνα είναι στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη και την ανάφλεξη μιας ανανεωμένης οικονομικής κρίσης, έχουν κροτάλισε παγκόσμιες αγορές και τρομοκρατημένοι ηγέτες του κόσμου, με την Ελλάδα που να κατέχουν εξέχουσα θέση στην ημερήσια διάταξη μιας συνόδου κορυφής της G8 αυτή την εβδομάδα αργότερα.
Τσίπρας είπε στο BBC ότι αν η «νόσος της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα,η νόσος θα εξαπλωθεί καί στην υπόλοιπη Ευρώπη".
Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του κόμματος
Εν τω μεταξύ, υπουργοί στην προσωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα ορκίστηκαν την Πέμπτη.
Ο επιστάτης υπουργικό συμβούλιο θα οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου, μετά από μια αδιέξοδη ψηφοφορία, οδήγησε σε μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή και έφερε ευρώ ένταξη της χώρας στην ερώτηση.
Οι εκθέσεις είπε ότι ένας βετεράνος διπλωμάτης, Πέτρος Μολυβιάτης, θα επιστρέψει για να ηγηθεί το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από προηγούμενη όριο το 2004-2006, ενώ ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Yianitsis, θα αναλάβει ως υπουργός Οικονομικών.
Ένας απόστρατος στρατηγός και πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φραγκούλης Φράγκος, είναι η αναφερόμενη επιλογή για τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Την Τετάρτη, ο Παναγιώτης Pikrammenos, η 67-year-old επικεφαλής της Ελληνικής Επικρατείας, ορκίστηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, με μοναδικό καθήκον της διεξαγωγής νέων εκλογών μετά την ασαφή γενικές εκλογές στις 6 Μαΐου.
Πολιτική αβεβαιότητα Pikrammenos διορίστηκε μετά την αποτυχία τών ελληνικών πολιτικών κομμάτων  να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές κατά τις οποίες δεν προκύπτει σαφής νικητής.
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει φόβους στους διεθνείς πιστωτές της χώρας, η ΕΕ και το ΔΝΤ, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης,δεν θα πρέπει να καθυστερήσει ή ακόμη ανατραπεί.
Paul Al Jazeera για Brennan, την υποβολή εκθέσεων από την Αθήνα, είπε ότι σε όλες τις συζητήσεις δεν υπήρχε μέση λύση μεταξύ των μερών.
Είπε ότι ο συμβιβασμός θα είναι αναγκαία αν η Ελλάδα ήθελε να αποφύγει «μια άτακτη έξοδο από το ευρώ".
Η Ελλάδα ήταν χωρίς κυβέρνηση από μια ασαφή 6 του Μαΐου εκλογή αριστερή διάσπαση του κοινοβουλίου μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του 130 δισεκατομμύρια ευρώ-πακέτο διάσωσης διασύρθηκε από πολλούς Έλληνες για την επιβολή βαθιές περικοπές των μισθών, των συντάξεων και των δαπανών.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το Ριζοσπαστικό Κόμμα της Αριστεράς, γνωστό και ως ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίπτει τη διάσωση και τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας, έχει πλέον στην πορεία για την κατάκτηση νέων εκλογών, ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει αυτόματα το μπόνους των 50 εδρών στο 300-εδρών .
"Εμείς αντιστάθηκαμε με κάθε τρόπο δήλωσε,Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ,
"Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας."
Το κόμμα του αγωνίστηκε για την εκλογή μιας πλατφόρμας αντι-λιτότητας και μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία με την προ-διάσωσης κόμματα.
"Τώρα ήρθε η ώρα για να ολοκληρώσει: Θα αποστείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας πέρασε όλες τις δυνάμεις του παρελθόντος", είπε ο Τσίπρας.
Η αναταραχή στην Ελλάδα έστειλε κύματα ανησυχίας σε άλλες ταραγμένες μέλη της 17-έθνος Ευρωπαϊκής ζώνης του ενιαίου νομίσματος την Τρίτη.
«Ασθένεια της λιτότητας»
Το ευρώ χτύπησε ένα τεσσάρων μηνών χαμηλά την Τετάρτη και η Γερμανία κατέβαλε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της για να δανειστεί για 10 χρόνια, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Ένας ανώτερος δικαστής ο Παναγιώτης Pikrammenos ορκίστηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην Ελλάδα την ΠέμτηΗ Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τα προγράμματα κινήτρων για να πάρει έμπρός η ελληνική οικονομία  και πάλι και ότι είχε δεσμευθεί να διατηρήσει Ελλάδα στην ευρωζώνη.Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την ΕΕ και της Μέρκελ "παίζοντας πόκερ με τις ζωές Ευρωπαίων πολιτών" σε μια συνέντευξη με το BBC την Τετάρτη.Τσίπρας είπε στο BBC ότι αν η «νόσος της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα,η νόσος θα εξαπλωθεί καί στην υπόλοιπη Ευρώπη".Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν απορριφθεί ομιλία της στην Ελλάδα, αφήνοντας την περιοχή του ενιαίου νομίσματος ως "προπαγάνδα και ανοησίες".

Ωστόσο, με την εχθρότητα της ΕΕ / ΔΝΤ επέβαλε μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αυξάνεται, η κερδοσκοπία σχετικά με μια πιθανή χρεοκοπία του κράτους και την έξοδο από το ευρώ πλήττει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Christine Lagarde, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, είπε ότι είναι σημαντικό να είναι τεχνικώς έτοιμο για τη δυνατότητα της Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν «αρκετά έπικινδυνη» με τους κινδύνους για την ανάπτυξη, το εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...