Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του Πούτιν Με κανονιοβολισμούς και κωδονοκρουσίες από τις καμπάνες της Μεγάλης Πύλης Ιβάν του Κρεμλίνου, θα εμφανιστεί ξανά ως πρόεδρος στην Κόκκινη Πλατεία

Με 30 κανονιοβολισμούς της Πυροβολαρχίας του Κρεμλίνου η Ρωσία το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Αθήνας) θα χαιρετίσει την εμφάνιση στην κεντρική πύλη της Κόκκινης Πλατείας τον Βλαντίμιρ Πούτιν,..
ο οποίος θα επιθεωρήσει το Προεδρικό Σύνταγμα - ιδρύθηκε το 1936 - που θα παρελάσει ενώπιόν του. Στο τέλος της επιθεώρησης θα ηχήσουν επί 90 δευτερόλεπτα οι καμπάνες της Μεγάλης Πύλης Ιβάν του Κρεμλίνου.
Θα έχει προηγηθεί η ορκωμοσία του νέου προέδρου στη μεγάλη αίθουσα του Κρεμλίνου παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ιεραρχίας της Ρωσίας και του ξένου διπλωματικού σώματος. Κατά την είσοδό του στην αίθουσα μεγάλη ορχήστρα υπό τον αρχιμουσικό Αντον Ορλόφ θα εκτελέσει εμβατήρια του Τσαϊκόφσκι και ευθύς μετά την ορκωμοσία η μεγάλη μεικτή 180μελής χορωδία συνοδεία στρατιωτικής μπάντας θα ψάλει τον εθνικό ύμνο και σε συνέχεια θα εκτελέσει το «Δόξα» από όπερα του Γκλίνκα.
Εχουν προσκληθεί στην όλη τελετή της ορκωμοσίας 4.500 άτομα, οι μισοί από τους οποίους έχουν πρόσκληση και στη μεγάλη δεξίωση που θα δοθεί στις πέντε συνεχόμενες «αυτοκρατορικές» αίθουσες του Κρεμλίνου.
Το μενού, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην προεδρική ιστοσελίδα, περιλαμβάνει «προϊόντα αποκλειστικά της ρωσικής γης, θάλασσας και ποταμών» - οξύρρυγχο, αλαντικά, λαχανικά, κρασιά του ρωσικού Νότου και 5.000 φιάλες εκλεκτής σαμπάνιας παραγωγής 2008 Abrau-Dyurso.
Υπολογίζεται ότι το κόστος της δεξίωσης θα φθάσει τα 800.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...