Νέες δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Ολάντ: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ»

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Ξεκάθαρος στις δηλώσεις του και στη γραμμή υπέρ της συνοχής της Ευρωζώνης με συμμετοχή όλων των χωρών – μελών της και περαιτέρω στήριξη προς τα προβληματικά μέλη της, πρωτίστως προς την χώρα μας, εμφανίστηκε ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ..
αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των Οκτώ πλουσιότερων κρατών του κόσμου, της ομάδας G8, που τυπικά ξεκινά αύριο Σάββατο στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Ομπάμα επέλεξε να συναντηθεί με τον κύριο Ολάντ, πριν το δείπνο των ηγετών, καθώς στο πρόσωπο του νέου Γάλλου προέδρου βλέπει έναν συνομιλητή με τον οποίο μοιράζεται κοινές αντιλήψεις, σε αντίθεση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με την οποία ακόμα και την Gύστατη ώρα βρίσκεται σε αντίθετη … ρότα.
Στις δηλώσεις του ο κύριος Ολάντ τόνισε πως συζήτησε και συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο για την αναγκαιότητα άμεσης υιοθέτησης μιας πολιτικής με αναπτυξιακές προοπτικές, ενώ και ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε πως η ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, μια επιλογή «τεράστιας σημασίας τόσο για την Ευρωζώνη, όσο και για την παγκόσμια οικονομία»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...