Κάμερα κατέγραψε τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο της Ιταλίας

«Θα είσαι πάντα στην καρδιά της πόλης μας» γράφει το σημείωμα για την άτυχη Μελίσα Μπάσι, την 16χρονη μαθήτρια που σκοτώθηκε στην χθεσινή έκρηξη. Κάμερα σε κιόσκι που βρίσκεται κοντά στο λύκειο του Μπρίντιζι όπου εξερράγησαν χθες φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 16χρονη μαθήτρια, κατέγραψε τον δράστη..
της φονικής επίθεσης. Οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά το υλικό, ενώ φαίνεται ότι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής της τοπικής μαφίας, όπως είχε αρχικά υποτεθεί.«Θα είσαι πάντα στην καρδιά της πόλης μας» γράφει το σημείωμα για την άτυχη Μελίσα Μπάσι, την 16χρονη μαθήτρια που σκοτώθηκε στην χθεσινή έκρηξη.Πρόκειται για λευκό άνδρα, 50-55 ετών ντυμένο με μαύρο μπουφάν, ανοιχτόχρωμο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Η κάμερα έχει καταγράψει τις στιγμές πριν από την φονική επίθεση: ο άνδρας θέτει σε λειτουργία το τηλεχειριστήριο και απομακρύνεται. Δυστυχώς όμως οι εικόνες δεν είναι αρκετά καθαρές ώστε να φανούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να μπορέσουν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.Το ενδεχόμενο του μαφιόζικου χτυπήματος αρχίζει να απομακρύνεται, ενώ οι ερευνητές προσανατολίζονται προς την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας, μιας πράξης ενός ανθρώπου που νιώθει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με όλο τον κόσμο, ή αισθάνεται θύμα. «Πιθανώς να πρόκειται για κάποιον που επιχειρεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή», να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα, λέει ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι, Μάρκο Ντινάπολι.Προηγουμένως, δυο άτομα- που εντοπίστηκαν από καταγραφές κάμερας κλειστού κυκλώματος- ανακρίθηκαν, στην συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα.

Συνετριμμένος ο πατέρας της Μελίσα, Μάσιμο Μπάσι.
Συνετριμμένος ο πατέρας της Μελίσα, Μάσιμο Μπάσι.
Η επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί (7:50 τοπική ώρα) την στιγμή που οι μαθητές έφταναν στο επαγγελματικό λύκειο (όπου διεξάγονται μαθήματα και τα Σάββατα). Το σχολείο έχει το όνομα της συζύγου του Τζιοβάνι Φαλκόνε, σύμβολο του αγώνα κατά της μαφίας. Ο Φαλκόνε και η σύζυγός του Φραντσέσκα Μορβίλο δολοφονήθηκαν από την μαφία στις 23 Μαϊου του 1992.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...