ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μελωδίες από την Ιταλία έως την Τσεχία με Ισραηλινό «τιμονιέρη»

Τον διεθνούς φήμης Ισραηλινό μαέστρο Γιοβ Τάλμι υποδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα ταξίδι ονειροπόλησης, από τα υπέροχα ιταλικά τοπία μέχρι και τη μαγευτική Τσεχία, στη συναυλία που θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης...

Τον διεθνούς φήμης Ισραηλινό μαέστρο Γιοβ Τάλμι υποδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα ταξίδι ονειροπόλησης, από τα υπέροχα ιταλικά τοπία μέχρι και τη μαγευτική Τσεχία, στη συναυλία που θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει ένα από τα χαρακτηριστικότερα έργα του Μπερλιόζ, το «Χάρολντ στην Ιταλία», που έγραψε εμπνεόμενος από το «Child Harold» του Βύρωνα και εκφράζει τα ονειροπολήματα του συνθέτη και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το ταξίδι του στην περιοχή Αμπρούτσι της Κεντρικής Ιταλίας. Η κορυφαία μουσικός της Κ.Ο.Θ. Χαρά Σειρά χρωματίζει με τη βιόλα της τις μουσικές εικόνες του Γάλλου συνθέτη. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί η εκπληκτική συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ, που έμεινε γνωστή με δύο ονόματα, αφού προκάλεσε διχογνωμία ως προς την ορθή της αρίθμηση (έγινε γνωστή ως 4η, ενώ είναι η 8η που έγραψε ο μεγάλος Τσέχος συνθέτης). Δεν προκάλεσε ποτέ, όμως, καμία διχογνωμία ως προς την αξία της. Το έργο, που αντλεί πολλές ιδέες από τον εθνικό μελωδικό πλούτο της Τσεχίας, αποτελεί ένα τέλειο πρότυπο της συμφωνικής τέχνης του Ντβόρζακ και της ανυπέρβλητης μαεστρίας του στη χρήση και ανάμειξη των ηχοχρωμάτων της ορχήστρας. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε και οι τιμές τους είναι: 10, 15, 20€ & μειωμένο - ομαδικό 10-7€.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...