Γαλλία elections Με το βλέμμα στραμμένο στα Ηλύσια Πεδία

Ηρεμία πριν την καταιγίδα επικρατεί στη Γαλλία. Οι δύο υποψήφιοι , Σαρκοζί και Ολάντ, είπαν την Παρασκευή τα τελευταία τους λόγια και πλέον περιμένουν να ξημερώσει η Κυριακή...

Τα Ηλύσια Πεδία είναι για έναν από τους δύο μόλις ένα 24ωρο μακριά. Το βράδυ, οι Γάλλοι θα έχουν αναδείξει για πρόεδρο είτε τον κεντροδεξιό «καρικατούρα» Σαρκοζί είτε τον σοσιαλιστή «συνασταλμένο» Ολάντ.
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων έκλεισε 5 μονάδες υπέρ του Σαρκοζί, μετά το ντιμπέιτ της Τετάρτης, αν και γενικά οι πολίτες θεωρούν πως ο σοσιαλιστής υποψήφιος υπήρξε πειστικότερος.
Παρόλα αυτά, ο Φρανσουά Ολάντ παραμένει σταθερά φοβαρί, με προβάδισμα μεγαλύτερο από τα στατιστικά περιθώρια σφάλματος.
Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.
Άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που είχε προηγουμένως.
Για να κερδίσει ο Σαρκοζί, υπολογίζεται πως χρειάζεται υποστήριξη από τουλάχιστον το 80% των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και περίπου από τους μισούς ψηφοφόρους του Μπαϊρού.
Ο Μπαϊρού δήλωσε την Παρασκευή ότι αντιτίθεται στην πρόσφατη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Ολάντ, ενώ η Μαρί Λε Πεν έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ρίξει "λευκό¨. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...