Μια εργαζόμενη πρώτη κυρία, ο Φρανσουά, kαί το Paris Match

Μια νέα πρώτη κυρία ετοιμάζεται να μπει στη ζωή των Γάλλων και αν εξαιρέσει ενδεχομένως κανείς μια κοινή έμφυτη κομψότητα, έχει τόση σχέση με την Κάρλα Μπρούνι όση και ο Φρανσουά Ολάντ με τον Νικολά Σαρκοζί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η 46χρονη δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ δήλωσε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον ρόλο της πρώτης κυρίας «με σοβαρότητα», επισήμανε..
όμως εκ νέου τη σημασία που έχει για εκείνη η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της και επανέλαβε την πρόθεσή της να συνεχίσει να εργάζεται.
«Μεγαλώνω τα τρία παιδιά μου (τρία αγόρια 15, 17 και 19 ετών) και δεν θα έβρισκα φυσιολογικό να αναλάβει το κόστος το κράτος ή ο Φρανσουά», δήλωσε. «Δεν είστε παντρεμένοι», επέμεινε ο δημοσιογράφος, «αυτό δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε διπλωματικό επίπεδο;». «Δεν είμαι βεβαία», απάντησε η Βαλερί. «Ισως σε μια επίσκεψη στον Πάπα; Ειλικρινά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Το ζήτημα του γάμου είναι πρώτα απ' όλα μια πλευρά της ιδιωτικής ζωής μας».
Αν, όπως έχει υποσχεθεί, η Τριερβελέρ διατηρήσει το συμβόλαιο που έχει εδώ και 20 χρόνια με το περιοδικό «Paris Match» και συνεχίσει να εργάζεται, θα γίνει η πρώτη σύντροφος γάλλου προέδρου με κανονική δουλειά και μισθό - η Κάρλα κυκλοφόρησε μόλις έναν δίσκο όσο ήταν πρώτη κυρία. Η Τριερβελέρ όμως θα κληθεί να κρατήσει δύσκολες ισορροπίες. Εκανε καριέρα ως δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και μόνο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το γύρισε στα πολιτιστικά.
Η Βαλερί Τριερβελέρ προέρχεται από ταπεινή οικογένεια με συνολικά έξι παιδιά• ο πατέρας ήταν ανάπηρος πολέμου, η μητέρα ρεσεψιονίστ σε παγοδρόμιο της Ανζέρ. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόνη και εργαζόταν ήδη στο «Paris Match» ως Βαλερί Μασονό - το πατρικό της όνομα - όταν γνώρισε τον Ντενί Τριερβελέρ, συνεργάτη του περιοδικού και μεταφραστή γερμανών φιλοσόφων, με τον οποίο απέκτησε τα τρία παιδιά της. Με τον Ολάντ πρωτογνωρίστηκαν το 1988. «Η αληθινή μας σχέση άρχισε το 2005», αποκαλύφθηκε μετά τον χωρισμό του Ολάντ με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 2007, «επισημοποιήθηκε» μόλις το 2010, με τον Ολάντ να δηλώνει «η Βαλερί είναι η γυναίκα της ζωής μου». Μοιράζεται μαζί του το «πάθος της πολιτικής». Αλλά η εξουσία «ουδέποτε την εντυπωσίασε». Το ζευγάρι δεν θέλει να κατοικήσει στο Ελιζέ. Προτιμάει να μείνει στο διαμέρισμά του στο 15ο παρισινό διαμέρισμα. Αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αντιρρήσεις. «Πρέπει να αποκλείεται ο δρόμος, να ελέγχονται όλοι οι ένοικοι του κτιρίου, είναι περίπλοκο…».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...