Trail Ride, μια γεμάτη Κυριακή στα Καλάβρυτα!

Ο 3ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid-Trail Ride 2012 και ο 2ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντοχής 4Χ4 πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, σε έναν προορισμό αγαπημένο και ιδανικό για το χώρο των απανταχού χωματερών! Παρόλη τη βροχή των προηγούμενων ημερών, η Κυριακή ξημέρωσε ηλιόλουστη και έτσι οι 33 Rally Raiders, τα 17 πληρώματα αυτοκινήτων και οι 20 εντουράδες ξεχύθηκαν στα γύρω βουνά για τις διαδρομές που είχε οργανώσει το Off Road Team σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων...


TR Kalavrita02H διαδρομή ξεκινούσε με μια απλή των 25 χιλιομέτρων και μετά ξεκινούσε η μεγάλη ειδική των 154 χιλιομέτρων σε φανταστικές διαδρομές! Κάθε είδους έδαφος, μαλακά χώματα και λάσπη, στρωμένοι χωματόδρομοι, αλλά και κατεστραμμένα εγκαταλελειμμένα δρομάκια, πανοραμικά «καραφλά» και απαιτητική πλοήγηση στην Κούτελη, ποταμάκια στη Μακελλαριά και πέτρα στους πρόποδες του Χελμού, συνθέτουν μια διαδρομή απαιτητική, δύσκολη και άκρως ενδιαφέρουσα. Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν, αλλά τελείωσαν τη μέρα τους «χορτασμένοι» με πλατύ χαμόγελο για την πορεία τους μέχρι εκεί που έφτασαν! Οι πρώτοι αναβάτες Quad και τα αυτοκίνητα απόλαυσαν και τη 2η απλή διαδρομή των 27 χιλιομέτρων, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος, που κατέβαινε από το χιονοδρομικό προς τα Καλάβρυτα.

TR Kalavrita03Όσο για τις μοτοσυκλέτες, είχαν την ευκαιρία να «χωθούν» σε ένα δύσκολο κατηφορικό μονοπάτι, για το τελικό αλατοπίπερο! Επίσης, μια ομάδα 20 αναβατών endurο, απόλαυσαν μια εντουρόβολτα οργανωμένη από την τοπική λέσχη, στα μονοπάτια του Παγκοσμίου, κάνοντας 3 φορές ένα κύκλο των 30 χιλιομέτρων. Τα όμορφα Καλάβρυτα, φιλοξένησαν τους αγωνιζόμενους με θέρμη, ενώ η απονομή στο σταθμό του οδοντωτού επισφράγισε άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση του Off Road Team και των δορυφορικών συστημάτων της My-Track, η οποία έδινε την δυνατότητα on-line παρακολούθησης του αγώνα σε κάτοψη, από την οθόνη του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή! Στον αγωνιστικό τομέα, η νίκη στη Γενική Κατάταξη και στην Enduro Class δεν άλλαξε χέρια!

TR Kalavrita04Ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας ήταν ο ταχύτερος όλων και συγχρόνως ο πιο αλάνθαστος πλοηγός με το παλιό του Suzuki DR 350. O Κώστας Βαρδακαστάνης από την Πάτρα με το καινούργιο του Beta 450RR χάρηκε τη 2η θέση στην κατηγορία Enduro, με 3ο τον Ζήκο Μπαφέτη με ΚΤΜ 250 ΕΧC-F. Νικητής στα On-Off και 2ος γενικής ήταν ένας φίλος από τα παλιά, ο Άγγελος Γεωργόπουλος από την Πάτρα επίσης, με Honda NX 650. H 2η θέση πήγε στον Βασίλη Ψαρρό με ΚΤΜ LC4 640, ενώ η 3η στον Νίκο Σπανό με ΚΤΜ Adventure 990 R. Στους βετεράνους, νικήτρια ήταν η Πολυτίμη Κυριακοπούλου με Husaberg FE 450! Στο βάθρο την πλαισίωσαν οι Χρήστος Βασιλακόπουλος με ΚΤΜ EXC 350 F, ενώ 3ος ήταν ο Χρίστος Κραστάνσκι με Honda CRF 450. Στα Quad, o Αλέξανδρος Σούγιανης με Can Am DS 450 έδωσε μεγάλη μάχη για την τελική επικράτηση με τον Τάκη Ιωνά με το Kawasaki KXF 400, όπως και ο Γιάννης Γιαννόπουλος με Can Am Outlander 800 που κέρδισε οριακά την 3η θέση από τον Άκη Κατσίβελα με ίδιο Quad.

TR Kalavrita05Τέλος, στη GPS Class, που συμμετείχαν μόνο Quad-ATV, νικητής ήταν ο Χρήστος Σταμπολτζής παρόλο που οδηγούσε με βλάβη! Λίγο πιο πίσω στην 2η θέση ο Νάσος Παπαδογιάννης με Kawasaki KFX 450, και 2ος ο Σπύρος Περιβολάς με ΚΤΜ 525 ΧC. Ήρωας ο Γιώργος Μεταξάς που τερμάτισε κάνοντας όλο τον αγώνα με σκασμένο λάστιχο! Στα αυτοκίνητα, στο 2ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αντοχής 4X4 και του Trail Ride Trophy, η μέση ωριαία αποδείχτηκε άπιαστη, αφού η απαιτητική πλοήγηση και η τεχνική διαδρομή τη μείωσε κατά πολύ! Στη Ζ1-Open κατηγορία ο Φώτης Κουτσουμπός με συνοδηγό τον Ίαν Παπανικολάου αυτή τη φορά, με το Suzuki Vitara 2.0, είχαν μια δυνατή μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους Σταύρο Δημητριάδη-Παναγιώτη Κάλφα με Suzuki Jimny 1.6 καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις, μπροστά από τους Ντίνο Σταματάκη-Χρήστο Τσαλιγόπουλο που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ήταν οι καλύτεροι στην πλοήγηση στο δύσκολο κομμάτι!

TR Kalavrita06Οι έτεροι διεκδικητές του πρωταθλήματος Νίκος Μαρδάς-Κώστας Ανδρεόπουλος εγκατέλειψαν νωρίς λόγω αδιαθεσίας. Στη Ζ2-Normal κατηγορία, οι Γιώργος Κουτσουμπός και Mitsos έδειξαν για μια ακόμη φορά την κλάση τους, κινούμενοι σε ρυθμό ζηλευτό και για την Ζ1 με το Suzuki Vitara 1.6. 2οι (και στην κλάση κάτω των 2000cc) ήταν οι Δημήτρης Τζινιέρης με τον Ηλία Νικολάου με Suzuki Samurai 1.3, ενώ στην 3η θέση (και πρώτοι στην κλάση άνω των 2000cc) ήταν οι Μάνος Γεωργιάδης με τον Γιάννη Μαλταμπέ με Mitsubishi Pajero 3.0. Πιο πίσω, ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι Παναγής Αθανασούλης-Γιάννης Βαλαβάνης με Mercedes G320 3.2 βελτιούμενοι διαρκώς! Πιο πίσω, χωρίς να ολοκληρώσουν τον αγώνα, κατατάχτηκαν οι (3οι έως 2000cc) Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Ροκάνης με KIA Sportage 2.0, Σπύρος Τριτσίνης με τον Ιγνάτιο Ορφανό με Lada Niva 1.7, οι (3οι άνω των 2000cc) Βαγγέλης Μπερσής και Κωσταντίνος Αμάραντος με Jeep Cherokee 2.5, Τάσος Σπυρόπουλος-Αλέξης Κορομηλάς με με Jeep Cherokee 2.5 επίσης, και τέλος οι Δημήτρης Δερβεντλής-Αντώνης Απέργης με Daihatsu Feroza 1.6.

TR Kalavrita07Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον επόμενο αγώνα, στις 23 Ιουνίου, σε έναν πρωτότυπο αγώνα στην Αττική, που θα γίνει βράδυ! Θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοκίνητα, σε φιλικό αγώνα εκτός του Επάθλου Trail Ride και βέβαια, μη ξεχνάμε το Hellas Rally Raid-Serres 2012, το μεγαλύτερο και πιο άρτια οργανωμένο Rally Raid στην Ελλάδα και όχι μόνο, που θα λάβει χώρα από τις 28 Αυγούστου, έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή    Off Road Team

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...