Κροατία - Ισπανία 0-1

Η Ισπανία νικώντας την Κροατία με σκορ 1-0 πέρασε στους «8» του Euro 2012 ως η πρώτη του τρίτου ομίλου.
Ναι μεν Ισπανοί και Κροάτες διέψευσαν τις Κασσάνδρες σχετικά με το πολυδιαφημισμένο 2-2 που θα έδινε και στις δύο την πρόκριση αλλά η απόδοσή τους (ειδικά των Ισπανών) δεν δικαιολόγησε σε καμία περιπτωση την κρισιμότητα του αγώνα. Νερόβραστη σούπα - αν εξαιρέσει κανείς δυο-τρεις ευκαιρίες της..
Κροατίας - πρόσφεραν οι δύο ομάδες σε ματς χαμηλού ρυθμού (στα όρια της ύπνωσης) στο οποίο τελικά η ομάδα του Ντελ Μπόσκε πήρε τη νίκη-πρόκριση στο 88' με γκολ του Χεσούς Νάβας. Με 7 βαθμούς οι Ίβηρες πέρασαν πρώτοι στον όμιλο και άφησαν δεύτερη την Ιταλία.
Το απόλυτο "τίποτα"
Ναι μεν η Ισπανία είχε την μπάλα στα πόδια της στο πρώτο μέρος αλλά ο ρυθμός νοσούσε. Οι Κροάτες την περισσότερη ώρα περίμεναν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους δίχως να ρισκάρουν επιθετική προσπάθεια. Μοιραία οι Ισπανοί εγκλωβίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι και δεν κατάφεραν με τη σειρά τους να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες. Απόλύτως δικαιολογημένο το 0-0 του πρώτου μέρους. Οι Ισπανοί πάντως έδωσαν την αίσθηση να πάιζουν με τη φωτιά. Καθώς ένα γκολ των Κροατών στο δεύτερο μέρος τους έστελνε σπίτια τους με δεδομένο ότι η Ιταλία προηγείτο από το 35'.
Όλα καλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Προφανώς το σχέδιο των Κροατών ήταν να χτυπήσουν με ένα γκολ στο τέλος του ματς κρατώντας μέχρι εκείνη την ώρα το μηδέν. Ο χαμηλός ρυθμός των Ισπανών και η νωθρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ματς ανήκει στις "Πύλες του Ανεξήγητου". Ίδιο χαμηλό τέμπο και στην επανάληψη μέχρι που Μπίλιτς αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Έριξε στο ματς Πέρισιτς και Γέλαβιτς (65'). Οι Κροάτες έφτιαξαν τη μεγάλη φάση στο 58' αλλά ο Κασίγιας έβγαλε το άπιαστο στην εξ επαφή κεφαλιά του Ράκιτιτς. Σε... άλλες ειδήσεις οι Ισπανοί συνέχισαν να παίζουν με τις τάπες των βαρελιών και φυσικά με τη φωτιά καθώς μία στραβοκλωτσιά των Κροατών τους άφηνε εκτός διοργάνωσης. Τα δύο σουτ του Πέρισιτς δεν καρποφώρησαν, ούτε και η κεφαλιά του Μάντζουκιτς και στην μοναδική στιγμή αδράνειας στην άμυνα των Κροατών ο Ινιέστα πάσαρε χαλαρά στον Νάβας, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 1-0 (88') και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Οι Κροάτες σπίτια τους και οι Ισπανοί περιμένουν μία εκ των Αγγλία, Γαλλία ή Ουκρανία για τον προημιτελικό της 23ης Ιουνίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...