ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 1-2 Μπαλοτέλεια πρόκριση

Οσα δεν έβαλε με την Αγγλία, τα έβαλε με τη Γερμανία. Ο Μάριο Μπαλοτέλι με δύο υπέροχα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (20' και 36') έστειλε την Ιταλία στον τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο, όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία. Η αντίδραση των Γερμανών ήρθε πολύ αργά, με ένα γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι στο 92' με τον Εζίλ. Γενικά, η πρόκριση της «σκουάντρα ατζούρα» ήταν πιο εύκολη από όσο δείχνει το τελικό σκορ...


Ετσι, 12 χρόνια μετά την ήττα από τη Γαλλία στον τελικό του Ρότερνταμ και την κατάκτηση του τροπαίου το 1968 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης (νίκησε 2-0 στον τελικό τη Γιουγκοσλαβία), η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι θα διεκδικήσει τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της.

Οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο. Εδειχναν έξω από τα νερά τους και ιδιαίτερα φοβισμένοι από την πίεση των Γερμανών, καθώς είχαν χάσει τη μάχη στο κέντρο. Οταν όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, όλα έμοιαζαν... απλά.

    Ατζούρι ή πάντσερ; (pics)
    Πραντέλι: «Φουλ επίθεση»
    Λεβ: «Στοπ στον Πίρλο»

Ο Κασάνο έπαιξε καταλυτικό ρόλο με τις εμπνεύσεις του. Σε μία από αυτές στο 20' έδωσε τη δυνατότητα στον Μπαλοτέλι με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ και να κόψει τα πόδια των Γερμανών.

Οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ. Πάνω που άρχισαν μάλιστα να πλησιάζουν την περιοχή των Ιταλών, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση.

Από καταπληκτική πάσα του Μοντολίβο στο 36', ο Μπαλοτέλι βρέθηκε σε θέση φορ με αρκετό χώρο μπροστά του. Και με εξαιρετική εκτέλεση πέτυχε το 2-0. Ο μόνος που έτρεξε να τον μαρκάρει ήταν ο Λαμ, καθώς τα κεντρικά μπακ απουσίαζαν.

Ετσι, τελείωσε το ημίχρονο και στην επανάληψη οι Ιταλοί πέρασαν πάλι ένα δύσκολο τέταρτο μέχρι να ισορροπήσουν. Η Γερμανία από τη στιγμή που είχε αρνητικό τον Εζίλ, δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι της. Απείλησε σε δύο περιπτώσεις νωρίς και μετά δεν είχε το καθαρό μυαλό για να μειώσει.

Αντίθετα, η «σκουάντρα ατζούρα» όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο απειλητική γινόταν για να σκοράρει και τρίτο γκολ. Ο Ντι Νατάλε και ο Μαρκίζιο έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λανουά (Γαλλία).

ΣΚΟΡΕΡΣ: 92' πεν. Εζίλ - 20', 36' Μπαλοτέλι.

ΔΟΚΑΡΙΑ: 61' Ρόις.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Μπαλοτέλι, 60' Μπονούτσι, 84' Ντε Ρόσι.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ (71' Μίλερ), Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Κρόοζ, Εζίλ, Ποντόλσκι (46' Ρόις), Γκόμες (46' Κλόζε).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (63' Τιάγκο Μότα), Ντε Ρόσι, Κασάνο (58' Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε).

Επιμέλεια: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...