Περιπέτειες για 1.183 επιβάτες «Συγκρουόμενα» πλοία σε Σύρο και Τήνο

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα μετέτρεψαν σε Οδύσσεια το ταξίδι των επιβατών του πλοίου «Νήσος Χίος», ενώ παράλληλα θέτουν σε δοκιμασία τα πληρώματα συνολικά τριών πλοίων της ακτοπλοΐας..

Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν το ΕΓ-ΟΓ πλοίο «Νήσος Χίος», με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα προσέκρουσε κατά τον απόπλου του στο λιμάνι της Τήνου, λόγω των ισχυρών ριπών ανέμων που σάρωσαν εκείνη την ώρα την περιοχή.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο υπέστη ζημιά στην πρύμνη, ενώ ο καπετάνιος ενημέρωσε ότι «υπήρχε ελεγχόμενη εισροή υδάτων». Ευτυχώς από την πρόσκρουση δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.


Oι μηχανικοί που εξέτασαν το πλοίο διαπίστωσαν δύο ρήγματα 1Χ1,5 μέτρα και αν δεν είχαν ενεργήσει άμεσα υπήρχε ο κίνδυνος για ναυάγιο τύπου Costa Concordia  !


Τελικώς επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή έμπαιναν άλλα δύο πλοία, το «Νήσος Χίος» οδηγήθηκε με συνοδεία ρυμουλκού στη Σύρο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασής του.


Το «Νήσος Χίος» είχε αποπλεύσει από τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χίο και την Τήνο, και η εταιρεία έστειλε στη Σύρο δύο άλλα πλοία της προκειμένου οι επιβάτες να προωθηθούν στον προορισμό τους.


Συγκεκριμένα, το Highspeed 4  για να μεταφέρει 710 επιβάτες στον Πειραιά και το Highspeed 5 για να μεταφέρει 475 επιβάτες στην Τήνο. Τα


Την ώρα όμως που το Highspeed 4 προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι έσπασαν οι κάβοι του, ενώ το Highspeed, κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στο Νήσος Χίος με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στην αριστερή βαρδιόλα. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Πλοίων που διαπίστωσε ότι έχουν σπάσει τέσσερα τζάμια της αριστερής βαρδιόλας.


Έγινε στεγανοποίηση για να δοθεί η άδεια απόπλου.

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...