Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Πρώτη συνάντηση σε τουρνουά Αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1962: Γερμανία και Ιταλία..

Αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1962: Γερμανία και Ιταλία αφήνουν το χορτάρι του εθνικού σταδίου στο Σαντιάγο της Χιλής. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ο Γερμανός επιθετικός Ούβε Ζέελερ (δεξιά) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα
 Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας..

Το ματς του αιώνα

Ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1970 στο Μεξικό θεωρείται το «ματς του αιώνα». Περισσότεροι από 100.000 θεατές γίνονται μάρτυρες της συγκλονιστικής νίκης των Ιταλών επί της Δυτικής Γερμανίας με 4-3 στην παράταση.
Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Μνημειώδης αγώνας Αυτή η επιγραφή τοποθετήθηκε έξω από το στάδιο Αζτέκα του Μεξικού για να θυμίζει τη θρυλική αναμέτρηση Ιταλίας-Δυτικής Γερμανίας.
Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Αγώνας χωρίς νικητή Άλλη μια γερμανοϊταλική αναμέτρηση χωρίς νικητή και γκολ διεξήχθη το 1978 στο στάδιο Μονουμεντάλ του Μπουένος Άιρες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εδώ, ο Δυτικογερμανός τερματοφύλακας Ζέεπ Μάιερ σε μία προσπάθεια να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.
Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Ιταλική ανωτερότητα στη Μαδρίτη Οι Ιταλοί θριάμβευσαν με 3-1 έναντι των Δυτικογερμανών στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 στην ισπανική πρωτεύουσα. Το στιγμιότυπο απαθανατίζει τους Πιερ Λιτμπάρσκι (δεξιά) και Κλαούντιο Τζεντίλε να μονομαχούν υπό το βλέμμα του Πολ Μπράιτνερ.
Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Και πάλι ισοπαλία Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1988 στη Δυτική Γερμανία η γερμανική εθνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ιταλίας στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Ο τερματοφύλακας Όλιβερ Ρεκ σε μία μονομαχία με τον Ιταλό Αντρέα Καρνεβάλε.
Ιστορικές αναμετρήσεις Γερμανίας-Ιταλίας Ιταλικός αποκλεισμός Η αναμέτρηση Γερμανίας και Ιταλίας για τη φάση των ομίλων του Euro 1996 στην Αγγλία ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Η Ιταλία χάνει έτσι το τρένο της πρόκρισης, ενώ η Γερμανία φτάνει μέχρι τον τελικό κατακτώντας το τρόπαιο. Εδώ, ένα στιγμιότυπο από τις μονομαχίες του Γιούργκεν Κλίνσμαν με τον Ιταλό αμυντικό Πάολο Μαλντίνι.
Τέλος στο "καλοκαιρινό παραμύθι" Το «καλοκαιρινό παραμύθι» των Γερμανών κράτησε μέχρι τη συνάντηση με την Ιταλία. Οι Ιταλοί έβαλαν εκεί τους τίτλους τέλους στις γερμανικές φιλοδοξίες να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 μέσα στο σπίτι τους. Τα γκολ των Φάμπιο Γκρόσο και Αλεσάντρο ντελ Πιέρο στα τελευταία λεπτά της παράτασης έκριναν τον ημιτελικό.
Το τελευταίο τεστ Η τελευταία φορά που διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι δύο ομάδες ήταν το Φεβρουάριο του 2011 στο Ντόρτμουντ. Το ισόπαλο 1-1 σφράγισε τη φιλική αναμέτρηση. Εδώ, ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Περ Μερτεζάκερ σταματά εντυπωσιακά τον Ιταλό μέσο Στέφανο Μάουρι.
Με ψυχολογία νικητή Η Γερμανία έχει την ευκαιρία στον ημιτελικό του Euro 2012 να αποδείξει την ποδοσφαιρική ανωτερότητα που της αναγνωρίζουν πολλοί. Οι Ιταλοί φαίνεται ωστόσο ότι δεν θα είναι ο εύκολος αντίπαλος, όπως είχε προβλεφθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά. Η γερμανική ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της παράδοσης, που τη θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ την Ιταλία σε μεγάλη διοργάνωση.
Κείμενο:: Sharam Ahadi | Σύνταξη:: Άρης Καλτιριμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...