Αλ. Τσίπρας: Ζητεί ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Λέει «όχι» σε οικουμενική με ΝΔ-ΠαΣοΚ

«Ψήφο παντοδυναμίας» στον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ζητά από το λαό ο κ. Αλ. Τσίπρας, θέτοντας ως μοναδικό δίλημμα των εκλογών «Το δίλημμα ζωής: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»...

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το βράδυ της Δευτέρας (11.06.2012) μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση, απέρριψε την όποια κυβερνητική συνεργασία με ΠαΣοΚ και ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Ή ΝΔ και ΠαΣοΚ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αυτό είναι το μόνο δίλημμα διακυβέρνησης την Κυριακή. Δεν υπάρχει οικουμενική του μνημονίου. Με τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ».
Μάλιστα, δίνοντας ουσιαστικά αρνητική απάντηση στην πρόταση για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, μετεκλογικά, που έθεσε με την επιστολή του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα οικουμενικής «ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή, εσχάτως, εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας».
Μάλιστα, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει εξονυχιστικά τη λεηλασία της χώρας και την παράδοσή της στους δανειστές και «θα στείλουμε στη φυλακή και όλους εκείνους που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Οποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί. Απ' όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται».
Για να προσθέσει ότι στις 18 Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξει «κυβέρνηση συγκάλυψης με τον μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης, ή με όποιον άλλο τίτλο σκαρφιστούν».
Κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει πριν από τις εκλογές «με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει», αν συμμετάσχει ή στηρίξει «ψευδοοικουμενική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» ή αν συμμετάσχει «ή, έστω, απλώς θα στηρίξει», αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Επίσης, απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν ΚΚΕ στις 6 Μαΐου τους καλεί να σκεφτούν τη στάση που κρατά η ηγεσία του ΚΚΕ, την οποία ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ότι αδιαφορεί για το ιστορικό διακύβευμα της 17ης Ιουνίου και ότι προσπερνά «αυτό το κρίσιμο δημοψήφισμα», όπως επεσήμανε, για τις ζωές των ανθρώπων.
«Δεν άκουσε η ηγεσία του ΚΚΕ τίποτα στις 6 Μαΐου; Και επιμένει να βάζει τις φοβίες και την ανασφάλεια ενός μικρού κομματικού κονκλάβιου πάνω από το βροντερό αίτημα του κυρίαρχου λαού. Να απαλλαγεί από το μνημόνιο, εδώ και τώρα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Για να καταλήξει: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυρία Παπαρήγα αναδιατυπώνει το μοιραίο λάθος του παρελθόντος. Και ότι λέει σήμερα στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό: Τι ΝΔ τι ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...