Ελλάδα.Καιρός. Μακεδονία.βόρειο Αιγαίο .Θεσσαλία.Αττική.Κυκλάδες Κρήτη.Δωδεκάνησα

Για σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα χαλάσει απότομα, ανακόπτοντας την πορεία του καύσωνα.Συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο την ανατολική Θεσσαλία, καθώς και στις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, σε συνδυασμό με ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενω η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση...

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου, ενω στα ανατολικά η μέγιστη θα φτάσει μέχρι 30 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανές βροχές στα ανατολικά του νομού, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι ζεστός, αλλά δε θα θυμίζει καλοκαίρι. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες , ενω αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την 'Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου, ενω στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι Κυκλάδες και η Κρήτη, θα μείνουν σχεδόν ανεπηρέαστες απο το κλίμα κακοκαιρίας, αφού ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρωινές ώρες, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα σταδυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική-κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και ενδέχεται στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενω η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...