Νίκη πρωτιά για Αγγλία..

Στους "8" του EURΟ 2012 προκρίθηκε η Αγγλία, που νίκησε 1-0 την Ουκρανία στο Ντόνετσκ, με γκολ του Ρούνι στο 48΄. Η ομάδα του Ρόι Χότζσον κατέκτησε την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου κι έτσι στους προημιτελικούς θα αντιμετωπίσει την Ιταλία...


Ηταν ένα ματς για γερά νεύρα, αφού μόνο ο νικητής θα συνέχιζε στη διοργάνωση. Πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο οι Αγγλοι, πλησίασαν στο γκολ με αιχμή του δόρατος του Γουέιν Ρούνι. Ομως, ήταν εμφανής η απουσία του "Σρεκ" καθώς άργησε να μπει στο ρυθμό του αγώνα. Ηταν άλλωστε τιμωρημένος και είχε χάσει τα δύο πρώτα ματς του τουρνουά. Ομως, με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ. Εντάξει, απλώς ολοκλήρωσε μια προσπάθεια του Τζέραρντ και μετά το λάθος του Πιατόφ, απλώς προώθησε με το κεφάλι τη μπάλα στην κενή εστία στο 51΄.

Τα "τρία λιοντάρια" βρίσκονταν αγκαλιά με την πρόκριση, όμως οι Ουκρανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν και να αποχαιρετήσουν τόσο γρήγορα τη δική τους διοργάνωση. Βγήκαν μπροστά, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν ένα γκολ το οποίο... δεν μέτρησε ποτέ. Στο 62΄ ο Ντέβιτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, ο γκολκίπερ της Αγγλίας ανέκοψε την ταχύτητα της μπάλας και ο Τζον Τέρι απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Ομως, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη όπως φάνηκε από το βίντεο της φάσης και ο επόπτης τελικής γραμμής, παρότι είχε καλή θέση και καθαρή ορατότητα, δεν κατακύρωσε το γκολ.

Στο 68΄ ο Πιατόφ πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Ασλεϊ Κόουλ και αμέσως μετά, στο 70΄, μπήκε στο γήπεδο ο Αντρέι Σεβτσένκο που δεν είχε ξεκινήσει λόγω τραυματισμού. Το "Ντόνμπας Αρένα" σηκώθηκε στο... πόδι για τον αρχηγό της Ουκρανίας που πραγματοποίησε την τελευταία εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του. Δεν μπόρεσε όμως να τη βοηθήσει να πάρει την πρόκριση, παρότι ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την Αγγλία. Τα "τρία λιοντάρια" κράτησαν το 1-0 και πέρασαν ως πρώτοι του ομίλου στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία το βράδυ της Κυριακής.



Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Τζέραρντ - Τίμοσουκ, Ρακίτσκι

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (70΄ Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Ρούνι(87΄Οξλέιντ-Τσάμπερλειν), Γουέλμπεκ (82΄ Κάρολ)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεγκ Μπλαχίν): Πιατόφ, Γκούσεφ, Χασερίντι, Ρακίτσκι, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Τίμοσουκ, Κονοπλιάνκα, Γκάρμας (78΄ Ναζαρένκο), Μιλέφσκι (77΄ Μπούτκο), Ντέβιτς (70΄ Σεβτσένκο)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...