Φέτος η ηλιοθεραπεία επιτρέπεται Καινούργιες οδηγίες για το μαύρισμα από τους ειδικούς.

           Λευκές και ευαίσθητες επιδερμίδες..



 Όλοι χρειαζόμαστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 αφού μας προστατεύει από το 93% των ακτινών σε αντίθεση με τον κατά πολύ μικρότερο δείκτη 6 που μας προστατεύει από το 25% των ακτινών μόνο. Οι λευκές και ευαίσθητες επιδερμίδες που καίγονται εύκολα θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50 που έχουν τη δυνατότητα να τις προστατεύει από το 98% της ηλιακής ακτινοβολίας. Δοκιμάζουμε το Capital Soleil SPF50 της Vichy που έχει παράλληλα και αντιγηραντική δράση.

                 Η δύναμη της βιταμίνης D3

 O ήλιος είναι σημαντικός γιατί βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης D στον οργανισμό μας. Στα τέλη του χειμώνα οι περισσότερες έχουμε μειωμένη τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Αυτό μπορεί να διορθωθεί αν κάνουμε ηλιοθεραπεία για 10 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς χρήση αντηλιακού αποφεύγοντας φυσικά τις επικίνδυνες ώρες που είναι μεταξύ 11π.μ.- 3μ.μ. Αντίστοιχα μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας λαμβάνοντας κάθε μέρα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη D όπως το Solgar Vitamin D3.

                   Προστασία της νεότητας




Μετά τα 30 η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία με έντονα αντιγηραντικά στοιχεία που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία παράλληλα. Χρησιμοποιούμε το Genifique Soleil Skin Youth UV Protector SPF50 της Lancome


        Προσοχή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου

Ο ήλιος είναι πιο δυνατός κοντά στον Ισημερινό λένε οι δερματολόγοι αφού εκεί δίνουν έντονο παρόν οι UVB ακτίνες οι οποίες ευθύνονται για τα εγκαύματα. Από την άλλη οι ακτίνες UVA βρίσκονται οπουδήποτε υπάρχει φυσικό φως, με αποτέλεσμα ακόμα κι αν δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία να μας ακολουθούν. Οπότε ακόμα κι αν περπατάμε ή τρέχουμε στο πάρκο χρειαζόμαστε προστασία: Δοκιμάζουμε το Caring Sun Spray 30 High της Nivea Sun. 


                 Μαύρισμα στο πρόσωπο

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο τύποι ηλιακών ακτινών. Οι ακτίνες UVB που ευθύνονται για το κάψιμο και τα μελανώματα και οι UVA που ευθύνονται για την γήρανση του δέρματος και επηρεάζουν ακόμα και αν υπάρχει συννεφιά που σημαίνει ότι δεν είναι ορατές. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε αντηλιακό προσώπου καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιλέγουμε το Bronze Goddess Sunscreen SPF 30 for face της Estee Lauder.


          Τα πόδια κινδυνεύουν περισσότερο



 Στις γυναίκες τα μελανώματα συνήθως εμφανίζονται στην περιοχή των ποδιών. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μην την ξεχνάμε και να επιμένουμε χρησιμοποιώντας την απαιτούμενη ποσότητα. Το Ambre Solaire SPF30+ Golden της Garnier χαρίζει στα πόδια μια ιριδίζουσα λάμψη και υψηλή προστασία ταυτόχρονα.

                     Σε μορφή λαδιού


Aν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη ξεκινάτε τις διακοπές και την έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 και στη συνέχεια με SPF 30 όπου και παραμένετε. Το αντηλιακό σε μορφή λαδιού Sun Beauty Satin Sheen Oil Fast Tan SPF 30 της Lancaster θα σας προστατεύσει και παράλληλα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έστω και ελάχιστο χρώμα. 




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...