Ρεπουμπλικάνος, ωραίος και Αμερικανο-λατίνος ο «νέος» Τζορτζ Π. Μπους

Χαρακτήρισε «βάρβαρη» την τακτική των συνοριοφυλάκων να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες με τσίλι   εναντίον λαθρομεταναστών.Εγγονός και ανηψιός προέδρων, ο 36χρονος Τζορτζ Π. Μπους, μεξικανικής καταγωγής από τη μητέρα του, ζητάει μεταρρυθμίσεις υπέρ των μεταναστών...
Τέξας
«Κι άλλος Μπους; Και μάλιστα Τζορτζ; Δεν μας έφταναν αυτοί οι δυο που είχαμε ήδη;», αναρωτιούνται πολλοί στις ΗΠΑ. Όμως ο τρίτος διάσημος «Τζορτζ», ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, δεν (φαίνεται να) έχει καμία σχέση με τους δυο συνονόματους του, τον 88χρονο παππού του, Τζορτζ Χ. Μπους και τον (όχι και τόσο δημοφιλή) θείο του, Τζορτζ Γ. Μπους.
Ο 36χρονος Τζορτζ Πρέσκοτ (ή απλώς Τζορτζ Π., όπως τον αναγράφουν στις αμερικανικές εφημερίδες) είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ισπανόφωνη κοινότητα, λόγω του μεξικάνικου αίματος που ρέει στις φλέβες του από την πλευρά της μητέρας του, Κολούμπα Γκαρνίκα Γκάλο, που γεννήθηκε στο Μεξικό, αλλά πήρε και την Αμερικανική υποκοότητα μετά το γάμο της με τον πατέρα του, Τζεμπ Μπους (αδελφό του Τζορτζ Μπους του νεώτερου και πρώην κυβερνήτη της Φλόριδα).
Ο «όμορφος Τζορτζ», όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ, μπήκε νωρίς στα βάσανα και σε ηλικία μόλις 12 ετών, το 1988, μίλησε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων υπέρ της υποψηφιότητας του Τζορτζ Χ. Μπους. Τέσσερα χρόνια μετά είχε συμμετάσχει στο ίδιο συνέδριο υπέρ του παππού του, φωνάζοντας το θρυλικό «Βίβα Μπους!», θέλοντας με το σύνθημα αυτό να συνδέσει την αμερικανική με την ισπανική του καταγωγή.
Ο Τζορτζ Π. αποφοίτησε από τη Νομική σχολή του φημισμένου πανεπιστημίου Γέιλ, όπως ο πατέρας και ο θείος του κι είναι παντρεμένος από το 2004, με τη συμφοιτήτριά του Αμάντα Γουίλιαμς. Θεωρεί ως μεγάλη του πολιτική επιρροή τον Βρετανό πολιτικό Ουίνστον Τσόρτσιλ ενώ, ακολουθώντας την... οικογενειακή παράδοση, έχει χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες «δικτάτορα».
Το στοιχείο, ωστόσο, που τον κάνει ιδιαιτέρως αγαπητό, είναι τόσο η πολιτική του μετριοπάθεια, όσο και η στάση του απέναντι στους μετανάστες. Πολλοί ισπανόφωνοι που παραδέχονται ότι τάσσονται με τους Δημοκρατικούς, έχουν δηλώσει πως θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Πρέσκοτ, ειδικά αφού ο τελευταίος ειχε καταδικάσει πριν λίγο καιρό ως «βάρβαρη» την τακτική των συνοριοφυλάκων να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες με τσίλι σε σκόνη εναντίον των λαθρομεταναστών.
Πολιτικοί αναλυτές των ΗΠΑ θεωρούν πως ο 36χρονος δικηγόρος είναι ίσως ο μοναδικός Μπους που διατηρεί ελπίδες για ένα προεδρικό μέλλον, αν κι όπως τονίζουν, το (χαλεπό) πολιτικό παρελθόν των θητειών του παππού και -ιδίως- του θείου του ίσως να αποδειχτεί πολύ βαρύ ώστε να μπορεί να το ανατρέψει και να κάνει τους νεώτερους συμπολίτες του να το ξεχάσουν. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...