Δηλώσεις του Ισπανού μονάρχη από την Χιλή Η Ισπανία ανακτά την ανταγωνιστικότητά της λέει ο Χουάν Κάρλος

Όταν δεν βρίσκεται στη Μποτσουάνα για σαφάρι ελεφάντων βρίσκει χρόνο και για παρεμβάσεις και νουθεσίες για την έξοδο από την οικονομική κρίση που απειλεί να οδηγήσει τους πολίτες της χώρας του του στην καταστροφή..
Ο λόγος για τον Ισπανό μονάρχη, ο οποίος από τη  εξέφρασε την άποψη πως «η Ευρώπη χρειάζεται λιτότητα και πειθαρχία, αλλά η λιτότητα δεν θα είναι αρκετή για να σωθεί η Ευρώπη».
Κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Χιλή, ο Χουάν Κάρλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ισπανίας και είπε ότι μετά τις «πρωτοφανείς δημοσιονομικές προσαρμογές και της ευρείας κλίμακας» μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, η χώρα αρχίζει να ανακτά την «ανταγωνιστικότητα που είχε χαθεί».
Ο Χουάν Κάρλος επισκέπτεται τη Χιλή για να συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας του Ειρηνικού που θα διεξαχθεί στο Σέρο Παρανάλ, 1.200 χλμ. βόρεια του Σαντιάγκο, μαζί με τους ηγέτες του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, και με τους ομολόγους τους της Κόστα Ρίκα και του Παναμά να είναι παρόντες ως παρατηρητές.
Σύμφωνα με τον βασιλιά της Ισπανίας, οι επενδυτές εγκαταλείπουν την Ευρώπη γιατί «αμφιβάλλουν για τη βούλησή μας να παραμείνουμε ενωμένοι και να προασπίσουμε το κοινό μας νόμισμα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...