Ανάπλαση σε χρόνο ρεκόρ «Το Πάρκο μας» έχει φρέσκες ιδέες και τις υλοποιεί

Πάει κόντρα στην Ελλάδα του σήμερα και δεν μένει στα λόγια. Χωρίς να ζητήσει από το κράτος να ξοδέψει ευρώ, μια ομάδα νέων με όραμα και όρεξη για δουλειά παρέδωσε πριν από ένα χρόνο την πρώτη ολoκληρωμένη υποδομή για skate και bmx στους Αμπελοκήπους και τώρα βάζει μπρος για την υλοποίηση νέων στόχων που προσδοκούν να αλλοιώσουν την εικόνα της κρίσης...




«Το Πάρκο μας-OUR PARK» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει βαλθεί να αξιοποιήσει τους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, μεταμορφώνοντάς τους σε «πράσινα» πάρκα αστικών αθλημάτων. Με γνώμονα τη χρηστικότητα, αλλά και τη βιωσιμότητα του χώρου, εκτάσεις ξεχασμένες φορούν τα καλά τους και μετατρέπονται σε αγαπημένα στέκια έκφρασης για τους νέους, αλλά και για τους μεγαλύτερους. Μετά την υλοποίηση του πρώτου έργου, -το CU Skateplaza έγινε στο χρόνο ρεκόρ των πέντε εβδομάδων- ειδικές πλατφόρμες για skate και όμορφες χρωματιστές γωνιές περιμένουν να πάρουν τη θέση τους στον Πειραιά, τον Αλιμο, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Ρόδο.
«Στην αρχή όλοι ήταν επιφυλακτικοί με το εγχείρημά μας. Μετά την ολοκλήρωση του πάρκου πίσω από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας όμως, πολλοί είναι αυτοί που μας χτυπούν την πόρτα, αφού στην πραγματικότητα αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας ένα δημόσιο έργο, χωρίς δημόσιο χρήμα», εξηγεί ο Philippe Charpentier, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης και υπεύθυνος για την οπτική επικοινωνία του πρότζεκτ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Philippe Charpentier μαζί με τον ιδρυτή του οργανισμού, Κλέωνα Γρηγοριάδη, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα που απαρτίζεται από αρχιτέκτονες και μηχανικούς πετυχαίνουν το ακατόρθωτο. Αφουγκράζονται τις ανάγκες μιας περιοχής, καταφέρνουν να πείσουν το δημόσιο τομέα να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό και υλοποιούν τις πρωτοβουλίες τους αποκλειστικά βασισμένοι στις χορηγίες εταιρειών. Οι ιδέες τους μάλιστα, στέφονται με μεγάλη επιτυχία, αφού στο πρώτο πάρκο που φιλοξενείται στην αλάνα πίσω από το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, εκατοντάδες νέοι περνούν ευχάριστα τις ώρες τους καθημερινά και η πολυπολιτισμικότητα διατηρεί ακόμα τη θετική της έννοια, την ώρα που ο αθλητισμός έχει τον πρώτο λόγο.
Σήμερα, ακόμα περισσότεροι φανατικοί του skate περιμένουν με ανυπομονησία την κατασκευή των νέων χώρων –στα σκαριά είναι το πάρκο στην Πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά- που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και είναι κατάλληλα για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων, διαγωνισμών, αλλά και συναυλιών. Μέσα από μια ομαδική προσπάθεια, το κάθε μέλος επιστρατεύει τη δική του τεχνογνωσία και βάζει το δικό του λιθαράκι στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Απόδειξη; Στο πρώτο πάρκο έχουν φυτευτεί πάνω από 100 μεγάλα δέντρα, καθώς και φυτά χαμηλότερης βλάστησης, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ράμπες για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Το FULL ON FESTIVAL 2012, που θα διεξαχθεί στις 23/6 στο CU Skateplaza θα περιλαμβάνει:
Skateboard: Juniors contest "SMALL IS BIG", Girls longboard rabbit race "PUSSY PUSH", Greek Skateboarding Championsips "FULL ON"

Live: Wedding Singers

Dj set: Tareq vs Club Kid πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...