Κατακόρυφη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατακόρυφα τον Απρίλιο εξαλείφοντας εν πολλοίς τα κέρδη του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
Τα στοιχεία υποδηλώνουν περαιτέρω ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.. επιβραδύνθηκε σημαντικά στο β΄ τρίμηνο, ύστερα από την ισχυρή αλλά μη βιώσιμη ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,5% στους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Σε μηνιαία βάση, η παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου υποχώρησε 2,2% σε προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από την πτωτικά αναθεωρημένη άνοδο κατά 2,2% το Μάρτιο.
Οι ειδικοί που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει ήπια πτώση κατά 1% τον Απρίλιο. Η μηνιαία ανάπτυξη του Μαρτίου αρχικά είχε ανακοινωθεί στο +2,8%.
Σε ετήσια βάση, η παραγωγή τον Απρίλιο υποχώρησε 0,7% τόσο σε μη προσαρμοσμένους όσο και σε προσαρμοσμένους όρους. Μεταξύ των μεγάλων κατηγοριών, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 2,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μετά από την αύξηση 1,1% το Μάρτιο, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε 6% σε μηνιαία βάση, μετά από την μεγάλη άνοδο του Μαρτίου κατά 26%.
Το υπουργείο δήλωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αποδεικνύεται ακόμη «πολύ εύρωστη». Η εργοστασιακή παραγωγή του Απριλίου επηρεάστηκε μερικώς από την ημέρα πριν από την αργία της πρωτομαγιάς, εξήγησε το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...