Καταδίκες για διαφθορά στην κορυφή του κινεζικού ποδοσφαίρου Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων.

Δύο πρώην επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Λίγκας της Κίνας φυλακίστηκαν για 10,5 χρόνια ο καθένας, για διαφθορά. Είναι οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αθλήματος που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη...

Ο Ναν Γιόνγκ και ο προκάτοχός του Σίε Γιαλόνγκ καταδικάστηκαν για δωροληψία.
Ο Ναν καταδικάστηκε επίσης σε πρόστιμο 25.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να κατασχεθεί η προσωπική περιουσία του Σίε. Εκείνος πάντως ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από βασανιστήρια.
Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων.
Τέσσερις πρώην παίκτες της εθνικής ομάδας καταδικάστηκαν επίσης σε φυλάκιση έξι ετών για δωροληψία και στήσιμο αγώνων.
Για τους ταλαιπωρημένους οπαδούς του κινεζικού ποδοσφαίρου, οι πρόσφατες καταδίκες δείχνουν καθαρά αυτό που ήδη γνώριζαν - ότι η διαφθορά είναι βαθιά και κραυγαλέα, μεταδίδει ο Τζον Σάντγουερθ του BBC, από τη Σαγκάη.
Δεκάδες άνθρωποι - διαιτητές, παίκτες, αξιωματούχοι και προπονητές- έχουν συλληφθεί από το 2009, όταν άρχισε μια εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση του αθλήματος.
Κάποιοι σχολιαστές λένε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια μεγαλύτερη πολιτική ατζέντα πίσω από τις προσπάθειες για κάθαρση.
Ο Σι Τζινπίνγκ, ο άνθρωπος που αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κίνας, φέρεται ότι πολύ θα ήθελε να κερδίσει η χώρα ένα διεθνές τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, αν και προς το παρόν, μια τέτοια προοπτική είναι μάλλον απίθανη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...