Ο «αιωρούμενος» σιδηρόδρομος της Σκωτίας. (Φωτό)

Το «Railplane» του 1930 δεν υλοποιήθηκε ποτέ
Σκόπευε να αναπτύξει τη καλύτερη βρετανική εφεύρεση και να φέρει την επανάσταση στο χώρο των μαζικών μεταφορών, όπως ακριβώς είχε κάνει ο σιδηρόδρομος πριν από έναν αιώνα...

Οι παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζουν τη δοκιμαστική βάση που είχε κτιστεί..
στη Γλασκώβη το 1930, όταν ο εφευρέτης George Bennie πίστευε ότι το «Railplane» θα παρέχει άνετα, σταθερά και άκαπνα ταξίδια, με ταχύτητα 190 χμ/ώ. Ωστόσο, το «ταξίδι» του Railplane τελείωσε άδοξα, καθώς ο άνθρωπος που αφιέρωσε 20 χρόνια της ζωής του στην ανάπτυξή του, χρεοκόπησε και δεν είδε ποτέ το έργο του να τελειοποιείται.
Το Railplane λειτουργούσε με δύο έλικες – έναν μπροστά και έναν πίσω – οι οποίοι τροφοδοτούνταν είτε με βενζίνη είτε με ηλεκτρική ενέργεια. Ένα σύστημα πέδησης στη κορυφή του οχήματος ο διατηρούσε σταθερό στους σταθμούς, ενώ οι έλικες μπορούσαν να αντιστραφούν. Στις 8 Ιουλίου 1930, δημοσιογράφοι και ειδικοί προσκεκλημένοι κλήθηκαν να ταξιδέψουν με το Railplane, σε μία δοκιμαστική βόλτα. Οι περισσότεροι έμειναν εντυπωσιασμένοι και συμφώνησαν με τη περαιτέρω ανάπτυξη του, η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.






 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...