Μήνυμα της Ρεμπέκα Μπρουκς «καίει» τον Ντέιβιντ Κάμερον

«Σε υποστηρίζω όχι μόνο ως προσωπικό φίλο αλλά γιατί επαγγελματικά είμαστε εντελώς μαζί σε αυτό» έγραφε στο sms..

 O Κάμερον αποχωρεί από το κτίριο όπου κατέθετε επί έξι ώρες στη διερευνητική επιτροπή που ο ίδιος σύστησε υπό το δικαστή λόρδο Λέβσον για το σκάνδαλο Μέρντοκ

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο 
Ένα γραπτό μήνυμα της Ρεμπέκα Μπρουκς, κορυφαίου στελέχους της NewsCorp, με παραλήπτη τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» η επιτροπή Λίβσον που ερευνά τις ομιχλώδεις σχέσεις των ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοκ με Βρετανούς πολιτικούς.
Όπως αποκαλύφθηκε, στις 7 Οκτωβρίου 2009, την παραμονή μίας σημαντικής κομματικής ομιλίας, και ενώ ο Κάμερον ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, η Μπρουκς - πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Sun και μετέπειτα διευθυντικό στέλεχος του ομίλου News International - έστειλε στον Κάμερον ένα μήνυμα γράφοντας «Σε υποστηρίζω όχι μόνο ως προσωπικό φίλο αλλά γιατί επαγγελματικά είμαστε εντελώς μαζί σε αυτό. Είναι η ομιλία της ζωής σου ; Yes he Cam!».

Αυτό που προσπαθεί τωρα να διερευνήσει ο αρμόδιος δικαστής λόρδος Λέβσον είναι το κατά πόσο η έκφραση «επαγγελματικά είμαστε μαζί σε αυτό», υποδηλώνει κάποιου είδους μυστική συνεργασία - ενδεχομένως και με χρηματική διάσταση - ανάμεσα στα δυο εμπλεκόμενα μέρη ή είναι απλώς μια έκφραση αγνής συμπαράστασης, καθότι η φιλία Κάμερον και Μπρουκς πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.
Ο πρωθυπουργός είπε στην κατάθεσή του ότι η Μπρουκς εννοούσε ότι είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον κι ένα αμοιβαίο συμφέρον, απλώς διότι η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun» (που ανήκει στον Μέρντοκ) υποστήριζε στις εκλογές του 2010 τους Συντηρητικούς, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία μυστική συμφωνία με τον όμιλο Μέρντοκ. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι έχει παραθερίσει στη Σαντορίνη φιλοξενούμενος στην πολυτελή θαλαμηγό του Αυστραλού μεγιστάνα. Όπως σημειώνουν τα βρετανικά Μέσα, το «Είμαστε όλοι μαζί» («We're all in this together») ήταν το επίσημο σλόγκαν των Συντηρητικών ενώ το «Yes he Cam» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Sun» την επόμενη μέρα της ομιλίας. Κατά την κατάθεση τονίστηκε ότι ενώ ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κάμερον είχε κατά μέσον όρο 26 συναντήσεις το μήνα με στελέχη βρετανικών ΜΜΕ, σήμερα ως πρωθυπουργός έχει πολύ λιγότερες, περίπου 13 κατά μέσον όρο το μήνα
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...