Ο Γάλλος που επιμένει ελληνικά Carrefour Μαρινόπουλος

Κοντέψαμε να το ξεχάσουμε. Ο λόγος για τη στήριξη της εγχώριας αγοράς από τα ελληνικά κεφάλαια. Σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι Ελληνες -είτε πρόκειται για μεγιστάνες του πλούτου είτε για απλούς μικροκαταθέτες- έβγαλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία ή σε άλλους φορολογικούς και τραπεζικούς παραδείσους, τη στιγμή που οι Γερμανοί εταίροι μάς ψέγουν καθημερινά...

για το ότι καλούνται να στηρίξουν με τα κεφάλαιά τους την ελληνική οικονομία, ενώ οι τοπικοί «έχοντες» στοιβάζουν δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς της Ζυρίχης, μια παραδοσιακή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια έκανε ένα απίστευτο comeback. Για την ακρίβεια, οι Μαρινόπουλοι ποτέ δεν έφυγαν από το σπίτι τους -τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που οι ίδιοι δημιούργησαν πριν από περίπου 50 χρόνια-, απλώς για περίπου 12 χρόνια το μοιράστηκαν με τη γαλλική πολυεθνική αλυσίδα Carrefour. Επρόκειτο για μια πολύ φιλική συγκατοίκηση, όμως τώρα στα δύσκολα, κι ενώ η πατρίδα μας χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ, οι Μαρινόπουλοι βάζουν πλάτη. Για την ακρίβεια, αναλαμβάνουν την ευθύνη να βγάλουν σε ήρεμα νερά τη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας, που κάνει τζίρους 2,5 δισ. ευρώ και απασχολεί 13.500 εργαζομένους.

«Είναι ένα… smooth διαζύγιο, που αποσκοπεί να δώσει στον όμιλο έναν αέρα ανανέωσης, ανάπτυξης σε διπλανές χώρες, αλλά και στήριξη στην τοπική οικονομία. Το νέο σχήμα θα έχει εξαιρετικές οικονομικές βάσεις αφού δεν θα έχει υποχρεώσεις αλλά ρευστότητα 348 εκατ. ευρώ, καθώς και μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία», μας είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ζερόμ Λουμπέρ, ο άνθρωπος που εδώ και μερικούς μήνες, με πολύ λεπτούς χειρισμούς και πάντοτε σε στενή επικοινωνία με την οικογένεια Μαρινόπουλου, χειρίστηκε τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ο Γάλλος που επιμένει ελληνικά

Πόσο ασφαλής όμως είναι αυτή η αλλαγή για την αγορά, την οικονομία, αλλά πρωτίστως για τους εργαζομένους της επιχείρησης; «Ξέρετε πως είμαι Γάλλος. Αντί να πάω στην πατρίδα μου παραμένω στην Ελλάδα, την οποία αγαπώ. Ανήκα στον διεθνή όμιλο της Carrefour, όμως τώρα είμαι στέλεχος μιας 100% ελληνικής εταιρείας, πράγμα που με τιμά, αφού την πατρίδα σας τη νιώθω και δική μου πλέον. Δεν θα έκανα μια τόσο συνειδητή επιλογή εάν δεν ήξερα τις μεγάλες δυνατότητες αυτού του σημαντικού όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την περιοχή ομίλου. Δυνατότητες που εκπορεύονται από την υψηλή πίστη και τεχνογνωσία που η οικογένεια Μαρινόπουλου έχει εδώ και χρόνια στο λιανεμπόριο», υπογραμμίζει ο κ. Λουμπέρ, ένας από τους λίγους μάνατζερ που αποδεικνύουν την αγάπη τους για την Ελλάδα και με έναν ακόμη ξεχωριστό τρόπο, καθώς είναι από τους ελάχιστους ξένους που εργάζονται στη χώρα μας και μιλάνε ταυτόχρονα ελληνικά. Η επιλογή απόκτησης του 100% των μετοχών της Carrefour Μαρινόπουλος πρακτικά σημαίνει την πλήρη ελληνοποίηση του γκρουπ. Κάπως έτσι, από τις τρεις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα ήταν ξένες (Carrefour, AB Delhaize και Lidl), η πρώτη γίνεται απόλυτα ελληνική, με αποτέλεσμα ο παραγόμενος από αυτήν πλούτος να παραμένει στη χώρα μας. «Από ελληνογαλλική, η εταιρεία πλέον μετατρέπεται σε αμιγώς ελληνική, κι αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στην οικονομία της χώρας», τονίζει ο κ. Λουμπέρ.

Ειδικά προγράμματα υπέρ των παραγωγών   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...