Ευρωπαϊκή κρίση και Ισπανία στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των G7

Η ευρωπαϊκή κρίση και κυρίως οι εξελίξεις στην Ισπανία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου..
σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Καναδικής κυβέρνησης.
«Υπάρχει μια αυξημένη αίσθηση συναγερμού αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ισπανία», ανέφερε πηγή των G7, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως, με την απροθυμία των ΗΠΑ να δώσουν στο ΔΝΤ λεφτά για να βοηθήσει την Ευρώπη, είναι περιορισμένη η αίσθηση ότι η παγκόσμια κοινότητα θα μπορούσε να δράσει ως ένα σώμα για να περιορίσει την κρίση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν η κρίση θα αποτελέσει θέμα στη συνεδρίαση των G20, ο καναδός υπουργός Οικονομικών Jim Flaherty δήλωσε πως «βρίσκομαι σε συζητήσεις και θα πραγματοποιήσω και άλλες συζητήσεις αύριο το πρωί με τους συνεργάτες μου της G7». «Αυτές οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και με ορισμένα μέλη της G20 που δεν ανήκουν στην Ευρώπη και τα οποία ανησυχούν για τον υπόλοιπο κόσμο εκτός ευρωζώνης, για τις πιθανές επιπτώσεις μιας κρίσης στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μιας τραπεζικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Η εκπρόσωπος του κ. Flaherty, Mary Ann Dewey-Plante διευκρίνισε πως δεν έχουν προγραμματιστεί υπουργικές διαπραγματεύσεις των G20 για την Τρίτη.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...