Hellas elections Οι αστυνομικοί ψήφισαν εκ νέου Χρυσή Αυγή

Συνεπείς στην επιλογή τους να στηρίξουν εκλογικά τη Χρυσή Αυγή έμειναν πολλοί αστυνομικοί. Όπως στις 6 Μαΐου έτσι και στις 17 Ιουνίου ένας στους δύο εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ ψήφισε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν...

αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι προβληματισμένη από την εξέλιξη, καθώς "φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την Χρυσή Αυγή. Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα".
Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν - με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά βρίσκονται σε σχολικά συγκροτήματα στην κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σε αυτά τα τμήματα η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04%, όπως και στις εκλογές του Μαΐου. Όσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται ψήφος στη Νέα Δημοκρατία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...