Ο Λάρι Έλισον, τo αφεντικό της Oracle, αγοράζει ένα νησί της Χαβάης

O Διευθύνων Συμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, έχει φτάσει σε συμφωνία για να αγοράσει 98% του νησιού Λανάι από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, Νιλ Αμπερκρομπι, κυβερνήτη της Χαβάης, δήλωσε την Τετάρτη...

Ο ιδιοκτήτης της γης, η εταιρία Castle and Cooke Inc, υπέβαλε αίτηση μεταφοράς στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας του κράτους της Επιτροπής, η οποία ρυθμίζει τις δημόσιες επιχειρήσεις του νησιού, που φιλοξενεί δύο θέρετρα της.
Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Μέρντοκ, ο οποίος κατέχει την εταιρία Castle & Cooke, δήλωσε ότι θα κρατήσει το σπίτι του στο Λανάι καθώς και το δικαίωμα να χτίσει ένα αιολικό πάρκο, αμφιλεγόμενο σχέδιο, στα πλαίσια του οποίου θα τοποθετηθούν ανεμόμυλοι σε  20 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού και να δώσει ηλεκτρκή ενέργεια στο Οάχου, μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου.
Η τιμή πώλησης του ακινήτου, του 141 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησιού, δεν ήταν αρχικά ξεκάθαρη. Δικηγόροι του πωλητή, αναθεώρησαν και επιμελήθηκαν ένα αντίγραφο της συμφωνίας πώλησης που υπεγράφη στις 2 Μαΐου, λέγοντας ότι περιλαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες που θα έπλητταν τον Έλισον και τον πωλητή, αν αποκαλύπτονταν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί στο παρελθόν οτι η τιμή εκκίνησης ήταν μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο Μερντοκ τόνισε ότι η πώληση του Λανάι δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση, αλλά οτι ήδη έψαχνε για έναν αγοραστή ο οποίος θα έχει τον κατάλληλο ενθουσιασμό και σεβασμό για τους κατοίκους του νησιού.
«Έχω μάθει στη ζωή ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και μπορεί να είναι αρκετά θετική, όταν καθοδηγείται  στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Μέρντοκ, ενω ο Αμπερκρομπι διευκρίνισε οτι ο Έλισον έδειχνε απο χρόνια ενδιαφέρον για το νησί.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...