Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα...τα γνωστά - Psycho Shrink

Ήρθε καλοκαίρι με μπόρες και ανηφόρες, κακοτοπιές και ασχημονιές.
Ωστόσο, στο πετσί του Έλληνα είναι βαθιά ριζωμένο το θέμα φλερτ..
που ακόμα και σε καθεστώς δραχμής, τι στα διάλα, μια άκρη θα τη βρει.
Για να ελαφρύνω λοιπόν λίγο την προεκλογική περίοδο, κηρύσσω ένα μικρό κύκλο πιο ανάλαφρων προσεγγίσεων,  που ταιριάζει καλύτερα με το μαγιό σας και αναδεικνύει το μαύρισμά σας.
Αυτά μέχρι τις εκλογές, για μετά δεν ξέρω, μπορεί να το γυρίσω σε ανάλυση Καρυωτάκη και Πολυδούρη. Ως δίδυμος, δεν μπορώ να σας εγγυηθώ τίποτα, δεν υπόσχομαι τίποτα, είμαι ελεύθερη.
Το πρώτο άρθρο του φετινού καλοκαιριού, θα θέσει για τα καλά στη ζωή σας κόκκινες κάρτες.
Γιατί, καλό το φλερτ, καλό το πετάρισμα της βλεφαρίδας στο μπαρ πάνω στο εικοστό σφηνάκι, αλλά μετά τον πρώτο εμετό δεν υπάρχει κανένα άλλοθι να δικαιολογήσει ούτε καν φιλικό αγώνα στην έδρα μας, με κάποιους "γκολτζήδες" συγκεκριμένων ομάδων.
Πάμε λοιπόν δυνατά.
Κόκκινη κάρτα 1: στην ομάδα των Μαμάκηδων.
Είναι μάστιγα, είναι όγκος κακοήθης. Κάντε τους φίλους, μήπως και καταφέρετε να σώσετε έστω και έναν από την αυτοκτονία, ποτέ όμως γκόμενους.
Ο φίλος μου ο Μάκης, δε λέω, χρυσό παιδί, στα 32 όμως, του φτιάχνει γάλα με κακάο κάθε πρωί η μανούλα.
Αφού τον ντύσει με ζιπουνάκια φρεσκομυρισμένα και του κάνει τη χωρίστρα αλφαδιά ζωγραφισμένη, του δίνει την τσάντα του για το γραφείο και ευθύς αμέσως κάνει log in στο προφίλ του στο facebook, να σκυλοβρίσει τις τσούλες που τον περιτριγυρίζουν.
Είναι καλά παιδιά δε λέω, με αρχές και ιδανικά, όμως ποτέ δε θα καταφέρετε να φτιάξετε αυτή τη χωρίστρα όπως η μαμά.
Πριν μπείτε στον κυκεώνα της κόντρας του απογαλακτισμού, τρέξτε μακριά, δε βγάζει πουθενά.
Κόκκινη κάρτα 2: στην ομάδα των Χέστηδων.
Σας τρέμει, σας φοβάται και κομπλεξάρεται μέχρι ψύχωσης γιατί είστε δυναμική και πετυχημένη; Δεν αλλάζει το κομπλεξάκι εύκολα, θα προσπαθήσει να σας κάνει πρόβατο, για να μοιάζει ο κακός ο λύκος.
Αν δε σας αρέσει το χόρτο και ακόμα χειρότερα το κουτόχορτο, ρίξτε κάρτα γρήγορα, πριν αρχίσει ψυχολογικό πόλεμο και σας βάλει να ψάχνεστε τι δεν κάνετε σωστά.
Κόκκινη κάρτα 3: στην ομάδα «Ο έρωτας με έρωτα περνά».
Ρε φιλενάδες, κάποια αγόρια φωνάζουν από την αρχή ποιοι ακριβώς είναι. Μήπως να στήναμε αυτί, μπας και την ακούσουμε να γλιτώσουμε τα δράματα;
Είστε καρακαλλόνες στολισμένες, το νιώθετε, το βλέπετε στον καθρέφτη σας και στα μάτια όλων των περαστικών και αυτός επιμένει να σας πονοκεφαλιάζει με ιστορίες για την ex;…Νext! Αν δε νιώθετε δευτεράτζα, μην αφήσετε κανέναν να σας θεωρεί plan B. Ντροπή!
Κόκκινη κάρτα 4: στην ομάδα των μελλοντικών διαζευγμένων.
Γιατί προς το παρόν, είναι παντρεμένοι. Τελεία, δε θα το αναλύσω άλλο, μην το ψάχνετε πολύ, γιατί αυτή η γραμμή από τη βέρα που δε λέει να ξεθωριάσει, δε σβήνει εύκολα, όπως ούτε ο καημός που σιγοκαίει μέσα σας, για έναν απλό λόγο…είναι ο άντρας της άλλης. Ξεκολλάτε!
Κόκκινη κάρτα 5: στην ομάδα των «Βρε, λες;».
Σας κάνει σκηνή γιατί τα παπούτσια σας δεν ταιριάζουν με την τσάντα σας, του παίρνει διπλάσιο χρόνο από εσάς να στρώσει το μαλλί και παραγγέλνει cosmopolitan επειδή λατρεύει την Carrie Bradshaw;
Είναι βέβαια ευαίσθητο παιδί με πολλά ταλέντα, όπως το να σας παρηγορεί και να σας νταντεύει όταν αισθάνεστε down και να σας καταλαβαίνει όσο κανένας. Οκ. όλα καλά μέχρι εκεί, μήπως όμως τελικά είναι αυτό που νομίζετε και στο κρεβάτι δεν το δείχνει;
Κόκκινη κάρτα 6: στην ομάδα «Δεν είμαι έτοιμος ακόμα».
Αρέσουν και το γνωρίζουν γι’ αυτό είναι μονίμως αλλού, μέχρι τα μπούνια στη ματαιοδοξία και τη μανία να αποφεύγουν επιμόνως τη δέσμευση.
Οι ίδιοι, πάνω στο πάθος πολλές φορές θα σας εκμυστηρευτούν ότι κατά βάθος είναι πολύ ευαίσθητα αγόρια που έγιναν γαϊδουράκια, γιατί τους πλήγωσε η Τούλα που τους έφτυσε.
Τελικά, όμως, δεν ξέρω πού το βρίσκουν τόσο περίσσευμα σκληρότητας να φτύνουν έτσι άνετα όλες τις υπόλοιπες Τούλες, που θα πασχίσουν να ξημερώσουν ένα πρωινό δίπλα τους.
Παίζουν πολύ καλά τη μπάλα, εσείς όμως θέτε άλλα; Ρίξτε βλέφαρο μακριά, δεν αξίζουν δάκρυ, ούτε στάλα.
Τώρα, μετά από τόσες κόκκινες κάρτες, θα μου πείτε, τι μένει;
Όλοι οι υπόλοιποι και είναι πολλοί και είναι καλοί.
Βοηθάει και η εποχή, όχι αυτή της κρίσης, αλλά η ώρα της καλοκαιρινής δύσης.
Ειδικά αν σε βρει κοντά στο λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…τι στο καλό, κάπου εκεί έξω θα υπάρχει και το αγόρι σου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...