TA «ΓΥΡΙΖΟΥΝ»... Γερμανία: «Δεν είναι ώρα για εκπτώσεις στην Ελλάδα»

Πριν καλά-καλά οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα και ξεκινήσουν οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, Γερμανοί αξιωματούχοι άρχισαν να τα…«γυρίζουν», ελαχιστοποιώντας με δηλώσεις τους τα περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου...

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων που επικαλείται το Reuters, το Βερολίνο αναμένει από την Αθήνα πιστή τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί, τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.
«Δεν είναι ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα» φέρεται μάλιστα να δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειες να υποβαθμιστεί η δήλωση του Γκίντο Βεστερβέλε περί παροχής «περισσότερου χρόνου για μεταρρυθμίσεις» στην Αθήνα.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που ανήκει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και όχι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δεν εκφράζουν την ευρύτερη κυβερνητική γραμμή, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων.
«Ξεχάστε το» ήταν η απάντηση των ίδιων πηγών και για τα σενάρια περί επιμήκυνσης των στόχων του Μνημονίου, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ένα τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...