Η Σέριφος μας καλοσωρίζει με το Α’ Φεστιβάλ της

Ονειρεμένα ακρογιάλια, λουσμένα στο κυκλαδίτικο φως. Αυτή είναι η Σέριφος!
Ένα ταξίδι στο νησί του μύθου και της πραγματικότητας, στο ερωτικό νησί των πιο όμορφων παραλιών του Αιγαίου...

Ο μυθικός Περσέας γιος της Δανάης και του νεφεληγερέτη Δία έζησε και μεγάλωσε στη Σέριφο. Ο παππούς του ο βασιλιάς του Άργους, Ακρίσιος, από τον φόβο του Δελφικού χρησμού ότι ο εγγονός του θα τον σκοτώσει, είχε φυλακίσει την κόρη του Δανάη στο υπόγειο του παλατιού κι όταν ο Δίας ενώθηκε μαζί της με μορφή χρυσής βροχής, έβαλε μάνα και γιο σε ένα καλάθι, που τα στοργικά κύματα του Αιγαίου εναπόθεσαν στη Σέριφο.
Ο Περσέας για να απαλλάξει τη μητέρα του από την ασφυκτική ερωτική πολιορκία του Πολυδέκτη, φορώντας τα φτερωτά πέδιλα και κρατώντας την αστραφτερή ασπίδα της θεάς Αθηνάς, αποκεφάλισε τη Μέδουσα, το φοβερό τέρας, που η θέα της πέτρωνε όποιον την κοιτούσε και οι στάλες από το αίμα της γονιμοποίησαν τη Γη, για να γεννήσει τον Πήγασο, το φτερωτό άλογο, που εύλογα θεωρείται από πολλούς τέκνο της Σερίφου. Ο Περσέας έδειξε στον ύπουλο Πολυδέκτη το κεφάλι της Μέδουσας, τον πέτρωσε και άφησε βασιλιά στη θέση του και σύζυγο της Δανάης, το στοργικό Δίκτυ.
Το νησί της Σερίφου, βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες, ανάμεσα στην Κύθνο και τη Σίφνο, 78 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.
Η Σέριφος θα σας μαγέψει με την πανέμορφη Χώρα της, τα γραφικά χωριά της, θα σας δροσίσει στις πραγματικά υπέροχες ακρογιαλιές της, και θα σας διασκεδάσει στα ξεχωριστά παραδοσιακά πανηγύρια της.
Θα φτάσετε από τον Πειραιά από όπου υπάρχει πυκνή σύνδεση με φέρρυ-μπόουτ για το Λιβάδι το λιμάνι της Σερίφου, σε 4 ώρες και 30 λεπτά, ενώ με το High Speed θα κάνετε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά.
Νησί έντονων αντιθέσεων και με ενεργό μαγνητικό πεδίο από τα μεταλλοφόρα πετρώματά του, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για ήρεμες μέρες διακοπών σε ένα καθαρά κυκλαδίτικο περιβάλλον. Απάνεμες παραλίες στην αγκαλιά απόκρημνων βράχων, σχεδόν όλες με παχιά φυσική σκιά από αλμυρίκια πάνω στο κύμα, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές και κάτασπρα χωριουδάκια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νησιού που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.
Κουταλάς, Γάνεμα, Βαγιά, Πλατύς Γιαλός, Αβεσσαλός, Καλό Αμπέλι, Καράβι, Άγιος Σώστης, Λειά, Καραβάς, Τσιλιπάκι, Συκαμιά, κάθε μέρα και μία διαφορετική παραλία είναι έτοιμη να σας χαρίσει τη δροσιά της.
Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο. Πρωτεύουσα η μαγευτική Χώρα, ένα σύνολο από κάτασπρα σπίτια σκαρφαλωμένα σε κατακόρυφο βράχο, με ανεμόμυλους και πλακόστρωτους πεζόδρομους, είναι μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες των ελληνικών νησιών. Στην κορυφή του λόφου σώζονται ερείπια ενετικού κάστρου που καταστράφηκε το 1210, μετά από πειρατική επιδρομή.
Η Χώρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των κυκλαδικών παραδοσιακών οικισμών. Λευκά σπίτια, επίπεδες οροφές, στενά σοκάκια με ασβεστωμένα σκαλοπάτια, καταστέγια, καμάρες και βόλτα, δημιουργώντας στους επισκέπτες της μια αίσθηση οικειότητας και νοικοκυροσύνης.
Στο πολύ όμορφο θεατράκι στην Κάτω Χώρα που ανταμείβει τον θεατή με την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου το Α΄Φεστιβάλ Σερίφου. Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, και μία πλειάδα εξαιρετικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Οι ερμηνευτές και συνθέτες Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ross Daly, Δημήτρης Μπάσης, Βαγγέλης Κορακάκης, Ηλίας Λιούγκος, Σοφία Βόσσου, αλλά και οι ηθοποιοί Μαρία Πρωτόπαπα, Μαρία Γεωργιάδου και Νίκος Καλαμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών του φεστιβάλ, ενώ θα υπάρξουν και βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορό, καθώς και μία συναυλία σουραυλιού, που είναι ένα πανάρχαιο πνευστό όργανο από καλάμι και παίζεται στη Σέριφο και μουσικά συνοδεύεται κυρίως από το τουμπί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...