Συναγερμός στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, από τους 2.000 περίπου εργαζομένους, εξαιτίας διαρροής ζεστού νερού, που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, ο συναγερμός πυρκαγιάς του κτιρίου τέθηκε σε λειτουργία λίγο πριν τις 12:30 ώρα Κύπρου και ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο έδινε συνέντευξη τύπου σχετικά με πακέτο προτάσεων για τη βελτίωση της επιτήρησης επί των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών. Ακολούθησε, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση του κτιρίου...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συναγερμός τέθηκε σε λειτουργία εξαιτίας διαρροής ζεστού νερού από τις σωληνώσεις θέρμανσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφρών εγκαυμάτων στα χέρια και τα πόδια ενός ατόμου, που μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Κανένας από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο κτίριο δεν είδε καπνούς. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Βρυξέλλων είπε ότι έστειλε πυροσβεστικές δυνάμεις με πέντε οχήματα στην περιοχή.

Μόλις πριν εννέα ημέρες, στις 19 Μαΐου, το κτίριο που στεγάζει την Επιτροπή είχε πληγεί από πυρκαγιά, η αιτία της οποίας δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί. Η πυρκαγιά δεν είχε προκαλέσει θύματα, αλλά κράτησε το κτίριο κλειστό για μία εβδομάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Διακοπή των συνομιλιών Κροατίας-Σλοβενίας
Οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ και της Κροατίας Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, για τις συνοριακές διαφορές των δύο χωρών που διεξάγονταν σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες διακόπηκαν, όταν σήμανε συναγερμός για φωτιά, εννέα ημέρες μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

«Μόλις σήμανε συναγερμός η συνάντηση διακόπηκε, επειδή πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά η προειδοποίηση για πυρκαγιά και έτσι εγκαταλείψαμε το κτίριο. Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες σε άλλο κτίριο», δήλωσε ο κ. Ρεν στους δημοσιογράφους μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εκκενώθηκε.
Τη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός ο κ. Ρεν συζητούσε με τον Σλοβένο υπουργό Εξωτερικών και ο Κροάτης ομόλογός του δεν είχε φθάσει ακόμη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...