5 πράγματα που δεν ξέρετε για την Marilyn Monroe

Μέριλιν ΜονρόεH Μαίριλιν Μονρόε (1926 -1962) ήταν Αμερικανίδαηθοποιός, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950.
Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτενσεν. Νόθο παιδί, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία. Σε ηλικία είκοσι ετών ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. 
Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Το 1950 ξεχώρισε παίζοντας στην ταινία «Η ζούγκλα της ασφάλτου». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο «Όλα σχετικά με την Εύα»..

Παράλληλα τότε προκλήθηκε σκάνδαλο όταν γνωστοποιήθηκε ότι παλιότερα είχε ποζάρει γυμνή στο περιοδικό «Πλαίημποϋ». Το 1955 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα». Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζο ντι Μάτζιο με τον οποίο και χώρισε μετά από εννιάμηνη συμβίωση. Ήθελε να παίξει σε σοβαρούς ρόλους γι' αυτό και φοίτησε στο Άκτορς Στούντιο της Νέας Υόρκης. Το 1956 έπαιξε στην ταινία «Στάση του Λεωφορείου» σε πολύ καλό ρόλο. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε το συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ. Είχε συνεργαστεί με το Σερ Λώρενς Ολίβιε. Το 1959 έπαιξε στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» όπου και θριάμβευσε.
Το 1961 χώρισε από τον τρίτο σύζυγό της, τον Άρθουρ Μίλλερ και εισήχθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Το 1962 απολύθηκε από την εταιρία Φοξ εξαιτίας της ασυνέπειας που παρουσίαζε. Μετά από ένα μήνα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Όμως οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Η Μονρός είχε αλλάξει θρήσκευμα και είχε ασπαστεί τον ιουδαϊσμό.


 5 πράγματα που δεν ξέρετε για την Marilyn Monroe

 H Μαίριλιν Μονρόε (1926 -1962) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950. Μέριλιν Μονρόε ένας θάνατος που o συγγραφέας Μπέικερ, λέει παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αινιγματική μυστήρια του 20ου αιώνα. Στο νέο του μυθιστόρημα, Το άδειο ποτήρι , Baker συνυφαίνει πραγματικότητα και το μύθο για να δημιουργήσετε ένα θρίλερ που θα αμφισβητήσει όλα όσα νομίζατε ότι ξέρατε για το θάνατο του αστεριού. Ως φόρο τιμής με τη Marilyn, ζητήσαμε Baker να μας δώσει μερικά μικρά γνωστά γεγονότα για αυτήν. Δείτε αν έχετε ακούσει κάποια από αυτά ...

1. Μέριλιν Μονρόε ίσως είχε σχέση με τον Albert Einstein.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, οι χειμώνες Shelley ηθοποιός μοιράστηκε ένα διαμέρισμα με την Marilyn Monroe και στην αυτοβιογραφία της, ισχυρίστηκε ότι Winters Μονρόε είχε υπαινιχθεί για ένα παιδιαρίσματα με την ιδιοφυΐα.

2. Μέριλιν Μονρόε κάποτε πίστευαν ότι ο ηθοποιός Κλαρκ Γκέιμπλ ήταν ο πατέρας της.
Η μητέρα Μονρόε είχε την εικόνα ενός άντρα που είχε κάποτε της στον τοίχο της. "Είχε ένα λεπτό μουστάκι, όπως Κλαρκ Γκέιμπλ,« θυμήθηκε Μονρόε. », Ρώτησα τη μητέρα μου τι ήταν το όνομά του. Δεν θα απαντήσω. "Το 1935, το Μονρόε πήγε να δει μια ταινία που ονομάζεται Κίνα θάλασσες, με πρωταγωνιστή Gable και Jean Harlow, και από εκείνο το σημείο και μετά Γκέιμπλ έγινε« ο άνθρωπος που νόμιζα ότι ήταν ο πατέρας μου, "δήλωσε ο Μονρόε.

3. Μέριλιν Μονρόε είχε κυριολεκτικά να ράβονται στην περίφημη γλυφές της "Happy Birthday, JFK" φόρεμα.
Όταν Μονρόε μπει στο στάδιο στο Madison Square Garden να τραγουδήσει "Happy Birthday" στον πρόεδρο στις 19 Μαΐου, 1962, πέταξε την γούνα τους ώμους της και υπήρχαν λαχανιάζει από το πλήθος? Άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν γυμνό. Μπορεί κάλλιστα να ήταν: Στη συνέχεια, Adlai Stevenson είπε, «δεν νομίζω ότι είχα δει ποτέ κάποιον τόσο όμορφο όπως η Μέριλιν Μονρόε εκείνη τη νύχτα. Φορούσε το δέρμα και χάντρες. Δεν είδα τις χάντρες! "

4. Η μητέρα της Μέριλιν Μονρόε θεσμοθετήθηκε ως παρανοϊκή σχιζοφρένεια.
Ψυχική ασθένεια στην οικογένεια έτρεξε Μονρόε? Μητρική γιαγιά της αυτοκτόνησε. Η μητέρα της (Γκλάντις Eley) είχε νοσηλευτεί σε Rockhaven, ένα πολυτελές σανατόριο, όταν πέθανε η Marilyn. Eley ήταν αφοσιωμένος, αν όχι βασανιστική, Χριστιανός επιστήμονας. Όταν ρωτήθηκε για την περίφημη κόρη της, είπε, «Ποτέ δεν έχω ακούσει Μέριλιν Μονρόε».

5. Μέριλιν Μονρόε προσποιήθηκε πως ήταν μια γυναίκα που ονομάζεται Zonk Zelda.
Για να αποφύγετε να αναγνωριστεί, θα φορούσε ένα σκούρο περούκα και γυαλιά ηλίου. Φάνηκε σε θέση να μετατρέψει σε Μέριλιν Μονρόε, ο χαρακτήρας είχε δημιουργήσει, κατά βούληση, αλλά όταν θέλησε να το αποφύγουμε αυτό, έγινε "ένα κανονικό" πρόσωπο με Zelda.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...