Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη διακήρυξη «τα πάντα για το ευρώ» Τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Φρανσουά Ολάντ


Τη «διακήρυξη», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, των ευρωπαϊκών ηγεσιών και της ΕΚΤ πως θα γίνει το παν για τη σωτηρία του ευρώ, καλωσόρισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ..

Ο αμερικανός πρόεδρος «ενθάρρυνε την προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών να προχωρήσουν σε αποφασιστικές δράσεις», όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση από το Λευκό Οίκο.
Η πλευρά της γαλλικής προεδρίας ανέφερε πως ο Ολάντ διαβεβαίωσε τον Ομπάμα ότι στόχος είναι η σύντομη εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.
Οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν το «κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ» και «προέβησαν σε λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».
Ο γάλλος πρόεδρος «επέμεινε στη βούληση της Γαλλίας» να εφαρμόσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου. Τα μέσα και τα όργανα που προβλέφθηκαν με την ευκαιρία αυτή πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, τονίζει το Παρίσι.
Στη συνομιλία συζητήθηκε και η κρίση στη Συρία, με τους δύο ηγέτες να «τονίζουν την επείγουσα ανάγκη της προώθησης μιας πολιτικής μετάβασης για να σταματήσει η απαράδεκτη βία της οποίας θύμα είναι ο συριακός λαός».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...