«ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» Φιτίλι συγκρούσεων άναψε και στον Λίβανο

Eνοπλες συγκρούσεις σημειώνονται και στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, μεταξύ σιιτών υποστηρικτών του Σύρου προέδρου Ασαντ και σουνιτών υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσης Ενοπλες συγκρούσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, μεταξύ σιιτών (Αλαουιτών) υποστηρικτών του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και σουνιτών υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσηςEνοπλες συγκρούσεις ..
σημειώνονται και στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, μεταξύ σιιτών υποστηρικτών του Σύρου προέδρου Ασαντ και σουνιτών υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευση  Εμπρακτη απόδειξη πως η συριακή εμφυλιοπολεμική κρίση πλέον έχει περάσει τα σύνορα και απειλεί τη σταθερότητα γειτονικών κρατών αποτελούν οι ένοπλες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, μεταξύ σιιτών (Αλαουιτών) υποστηρικτών του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και σουνιτών υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσης.Μάλιστα από τις εν λόγω συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν προχθές το βράδυ, λέγεται πως έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα ενώ οι τραυματίες φέρονται να ξεπερνούν τους 30.

Κι όλα αυτά ενώ δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου (Times) παρουσιάζουν τη Δαμασκό να έχει προμηθεύσει τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολά με «πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Scud», καθώς και με ρουκέτες, κοινώς με όπλα ικανά να χτυπήσουν στην καρδιά του Ισραήλ.
Μήνυμα
Υπό το φως των παραπάνω εξελίξεων, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα οι χθεσινές δηλώσεις του Σύρου αντιπροέδρου Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος χαρακτήρισε «αδύνατη» μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η Δύση ψάχνει αφορμή να εισβάλει στη Συρία. Ωστόσο, μια άμεση στρατιωτική επέμβαση είναι αδύνατη, καθότι θα οδηγούσε σε μια ευρύτερη σύγκρουση πέραν των συριακών συνόρων... Οσο για τις απειλές του Ομπάμα, αυτές αποτελούν απλώς μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζαμίλ από τη... Μόσχα, στην οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...