Ιρλανδία: «Ηρωας» ο πρώην δισεκατομμυριούχος Σον Κουίν Κήρυξε χρεοκοπία, βρίσκεται υπόδικος, όμως η δημοτικότητά του παραμένει στα ύψη

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Independent», παρά τις οικονομικές και νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιρλανδός πρώην δισεκατομμυριούχος Σον Κουίν, η δημοτικότητά του παραμένει στα ύψη μεταξύ των συμπολιτών του..

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Κουίν ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιρλανδίας, με προσωπική περιουσία δισεκατομμυρίων, ένα θαυμαστό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και ιδιωτικό αεροσκάφος με χρυσά μπάνια. Αυτή η εποχή, όμως, έχει πλέον παρέλθει για τον Κουίν, που έχει κηρύξει χρεοκοπία και βρίσκεται υπόδικος, κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και τα λίγα που έχουν απομείνει από την τεράστια περιουσία του.

Ωστόσο, πολλοί Ιρλανδοί, και κυρίως οι κάτοικοι της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Κάβιν, τρέφουν ακόμα μεγάλο θαυμασμό και συμπάθεια για τον πρώην μεγιστάνα. Όπως δηλώνουν, η ιστορία του είναι αυτή ενός «αυτοδημιούργητου άντρα», που ποτέ δεν ξέχασε την «ταπεινή καταγωγή» του και πάντα φρόντιζε για το καλό της περιοχής του και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του - ξενοδοχεία, κέντρα υγείας, μονάδες τσιμεντοβιομηχανίας και εμπορικά κέντρα σε μία περιοχή σε μεγάλο βαθμό εγκαταλελειμμένη.

Μια γυναίκα που συμμετείχε σε πρόσφατη πορεία υποστήριξης του Κουίν είπε στους δημοσιογράφους: «Η περιοχή μας δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τον Κουίν και την οικογένειά του. Δεν θα υπήρχαν καθόλου δουλειές εδώ, αν δεν ήταν αυτοί».

Κι ενώ η ιρλανδική Δικαιοσύνη προσπαθεί να εντοπίσει το ποσό του μισού δισ. που υποπτεύεται ότι ο Κουίν έχει διοχετεύσει σε κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ο ίδιος κάνει λόγο για «βεντέτα» των Αρχών ενάντια στην οικογένειά του και για «επιχειρηματικά λάθη», τα οποία αδίκως τον έφεραν αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Εκτός από τον ίδιο, συναφείς κατηγορίες έχουν επίσης απαγγελθεί στον γιο του Σον Τζούνιορ και τον ανιψιό του Πίτερ Ντάρα Κουίν.

Πάντως, δικαστές που έχουν εκδικάσει τις υποθέσεις του Κουίν και της οικογένειάς του υποστηρίζουν ότι η στάση τους αποτελεί μια «καλά οργανωμένη, σύνθετη και παράνομη παρωδία», κατηγορώντας τον ίδιο και τα υπόλοιπα υπόδικα μέλη της οικογένειάς του ότι χρησιμοποιούν ανειλικρινείς και παραπλανητικές τακτικές για να κερδίσουν την εύνοια της κοινής γνώμης και των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...