Ευχαριστημένοι οι Βραζιλιάνοι από την πρόεδρο της χώρας

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συνεχίζει να απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα, καθώς οι Βραζιλιάνοι θεωρούν στην πλειονότητά τους ότι δεν τους επηρέασε η πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομίας και δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της CNT, που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα..


Περίπου το 57% όσων ερωτήθηκαν απάντησε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Ρούσεφ είναι είτε "σπουδαία" ή "καλή", από 49% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011. Το ποσοστό δημοτικότητας της ίδιας της Ρούσεφ εμφανίστηκε να είναι ακόμα υψηλότερο, στο 76%, από 70% πέρυσι.

Ορισμένα από τα δεδομένα της δημοσκόπησης, δίνουν ενδείξεις σχετικά με το γιατί η Ρουσέφ πάει τόσο καλά: παρά την επιβράδυνση της περασμένης χρονιάς που έπληξε τη βιομηχανία, οι περισσότεροι από όσους ερωτήθηκαν είπαν πως αισθάνονται πως οι δουλειές τους είναι ασφαλείς και η κατάστασή τους θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Το χαμηλό ποσοστό της ανεργίας και η υψηλή κατανάλωση δίνουν τον τόνο της αισιοδοξίας που διαπιστώθηκε στην δημοσκόπηση.

Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι η Ρουσέφ έχει τεράστιο προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε δυνητικού της αντιπάλου στις προεδρικές εκλογές του 2014, αφού αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα κέρδιζε τον γερουσιαστή Αέσιου Νέβες, τον πιθανό υποψήφιο του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, με 59% έναντι 15%.

Η οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό βραδύτερο του 2% φέτος -- πολύ χαμηλότερο από την ανάπτυξη 7,5% του ΑΕΠ το 2010.

Όμως η ανεργία παραμένει σε ιστορικό χαμηλό, ενώ η κυβέρνηση της Ρουσέφ έχει προωθήσει φορολογικά κίνητρα και άλλα μέτρα για την τόνωση της κατανάλωσης.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...