Αρκαδία Αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Πύρινος εφιάλτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε Σε πλήρη εξέλιξη αργά το μεσημέρι της Τρίτης σε δάσος στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη.
Μάχη "σώμα με σώμα" με τις φλόγες δίνουν πλέον οι πυροσβέστες στην Ανάβρα Μαγνησίας, αφού λόγω της νύχτας σταμάτησαν οι ρίψεις από αέρος.
H Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει επείγουσα έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις..


και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημιές κι έχει κάψει και ένα σπίτι.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 18:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί, Ρούτσι και Βουτσαράς.

Δυο πολίτες, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν από τη φωτιά. Μάλιστα ένας 60χρονος, που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η γυναίκα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα, όπως και τέσσερις πυροσβέστες.
Στην περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα από πεζοπόρα τμήματα. Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (επίγεια και εναέρια μέσα), στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου κάλεσε τους πολίτες, εφόσον διαθέτουν γκρέιντερ και μπουλντόζες, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...