«ΧΑΙΛ ΑΝΓΚΕΛΑ» Il Giornale: Η Μέρκελ και το «Τέταρτο Ράιχ»

Il Giornale: Η Μέρκελ και το «Τέταρτο Ράιχ» Σφοδρή επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της επιρροής της στην ευρωζώνη, εξαπολύει ιταλική εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια Μπερλουσκόνι, κάνοντας λόγο για "Τέταρτο Ράιχ" και για υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις πιέσεις του Βερολίνου..

Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα "Χάιλ Άνγκελα".
Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.
"Το 'όχι' της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη", σημειώνει η Giornale, προσθέτοντας πως "η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν". Η Ιταλία- και όχι μόνο αυτή- δεν ανήκει πλέον στην Ευρώπη, αλλά στο «Τέταρτο Ράιχ» αναφέρει η εφημερίδα.
Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- έλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...