Ο Rossi φεύγει από τη Ducati και επιστρέφει στη Yamaha

Η τελευταία νίκη του Rossi, ήταν με Yamaha στον αγώνα της Μαλαισίας, του 2010
Ο Valentino Rossi είχε υποσχεθεί πως θα ανακοινώσει τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον, πριν τον αγώνα του Moto GP στο Brno.
Έχοντας ανακοινώσει τις πιθανές επιλογές του, μετά τον αγώνα της Laguna Seca που ήταν ένας από τους χειρότερους του με την ομάδα της Ducati, πήρε την απόφαση του..
Η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου με τη Ducati έγινε το πρωί της Παρασκευής 10 Αυγούστου. Λιτή, εύχεται στον Ιταλό αναβάτη καλή επιτυχία στο μέλλον και τις νέες του προκλήσεις και κλείνει αναφέροντας πως η ομάδα θα προσπαθήσει πολύ και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ενώ ήδη ετοιμάζει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του 2013. Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε η ανακοίνωση της Yamaha, για την εκ νέου συνεργασία της με τον Valentino Rossi. Φυσικά το ύφος ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό της Ducati αλλά και επίσης πολύ προσεκτικό σε σχέση με τον Jorge Lorenzo. Ο Lin Jarvis, επικεφαλής της ομάδας της Yamaha, χαρακτηρίζει ως εκπληκτικό νέο την επιστροφή του Valentino Rossi στη Yamaha για τη διετία 2013-2014 σε συνδυασμό με την ανανέωση του συμβολαίου του Lorenzo για την ίδια περίοδο.

Rossi01Ο Rossi πήγε στη Yamaha για 1η φορά το 2004 και την ίδια χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ακολούθησαν άλλοι 3 παγκόσμιοι τίτλοι, το 2005, το 2008 και το 2009. Το 2010 έχασε το πρωτάθλημα από τον teammate του, τότε και από του χρόνου, Jorge Lorenzο που ήταν τότε και αναμένεται να είναι και στο μέλλον η μεγαλύτερη απειλή για τον γιατρό. Ο Lin Jarvis δήλωσε πως με αυτή τη σύνθεση που αποτελεί super ομάδα, δούλεψαν και κατέκτησαν την τριετία 2008,2009 και 2010 και τους τρείς τίτλους, οδηγών, ομάδας και κατασκευαστών. Στην επταετή προηγούμενη συνεργασία του με τη Yamaha, ο Rossi κατέκτησε 46 νίκες, όσες είναι ο αγαπημένος του αριθμός και δεν κατάφερε να προσθέσει άλλη νίκη στο ενεργητικό του στον ενάμιση χρόνο που είναι στη Ducati.

Rossi03Πηγαίνοντας στη Yamaha ο Rossi θα πάρει τη θέση του Ben Spies, παγκόσμιου πρωταθλητή του πρωταθλήματος Superbikes. Η σχέση του Spies με τη Yamaha δεν ήταν καθόλου καλή τον τελευταίο καιρό. Όσο για τη θέση που ελευθερώνει ο Rossi στη Ducati  πιθανότεροι αντικαταστάτες τους φαίνεται να είναι είτε ο Andrea Dovizioso  που θέλει όσο τίποτα άλλο να οδηγήσει ξανά για εργοστασιακή ομάδα, είτε ο Cal Crutchlow που αν δεν πάει στη Ducati είναι πιθανό να επιστρέψει στα Superbikes.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Άγγελος Σταθακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...