Seat Leon: Το λιοντάρι επιστρέφει...

Συχνά δεν συμφωνώ με τις αποφάσεις που παίρνουν οι μεγάλοι όμιλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με την εξέλιξη των εταιρειών που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Διαφωνώ τα τελευταία χρόνια με την τακτική που ακολουθεί το γκρουπ VW, στην περίπτωση της Seat, όπως και τις ενέργειες της General Motors για τη σουηδική εταιρεία Saab..Εδω


Οι ενέργειες του γερμανικού ομίλου δεν συνέβαλαν στην ταχεία ανάπτυξη μιας φίρμας που έχει δεθεί με τον ισπανικό λαό. Μερικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο των Γερμανών, το οποίο έχει στόχο την αύξηση των οικονομικών παροχών και προνομίων από την ισπανική κυβέρνηση προς τη Seat. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι ιθύνοντες του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου στον χώρο του αυτοκινήτου είχαν άλλες προτεραιότητες.

Κατάφεραν να ενδυναμώσουν την παρουσία δύο άλλων μελών του γκρουπ, της Audi και της Skoda. Αυτές οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν μεγάλα ποσά στο ταμείο του ομίλου και αναβαθμίζουν την εικόνα των γερμανικών προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων.

Η ώρα της Seat

Διαβάζοντας τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το καινούργιο Seat Leon, καθώς και την επιστολή που μου έστειλε ανώτατο στέλεχος της μητρικής εταιρείας, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τώρα ήλθε η ώρα της Seat.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μαζί με τις πρώτες φωτογραφίες, μου επιτρέπουν να αισιοδοξώ για το μέλλον της ισπανικής μάρκας, η οποία έχει φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα.
Η άποψή μου ενισχύεται και από το γεγονός ότι σύντομα θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα η διάθεση ενός ακόμη νέου μοντέλου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες επιλογές για το αστικό περιβάλλον. Αναφέρομαι στο Seat Mii, το αδελφάκι των VW up! και Skoda Citigo. Η τρίτη γενιά του Seat Leon έχει δυναμική σχεδίαση και εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα. Είναι προικισμένη με πολλά «καλούδια», τα οποία, στην πλειονότητά τους, προέρχονται από το νέο Audi A3, ένα αξιόλογο μοντέλο που εκτιμάται ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ανώτερη βαθμίδα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το Leon επωφελείται από τις θετικές «παρενέργειες» του καινούργιου πλαισίου με την κωδική ονομασία MQB, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο νέο Audi A3. Το ίδιο πλαίσιο δανείζεται και η επόμενη γενιά του VW Golf!

Επίσης, πολλά από τα τμήματα του εσωτερικού χώρου φέρουν τη σφραγίδα του νέου Audi A3. Από το γερμανικό premium αυτοκίνητο, που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, προέρχονται και οι περισσότεροι κινητήρες.

Στις αρχές του 2013 θα προστεθούν τα μοτέρ 1.2 TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος 86 και 105 ίππων. Ισάριθμες προτάσεις στα 1.4 λίτρα, TSI με 122 και 140 ίππους. Αξιόλογος ντίζελ 1.6 TDI ισχύος 105 ίππων, με υψηλή ροπή 25,5 χλγμ. Στην έκδοση Ecomotive εκπέμπει μόλις 98γραμ. CO2/χλμ.!

Παγκόσμια πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Στην Ελλάδα αναμένεται τον Ιανουάριο του 2013.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...