Όλος ο κόσμος με Twitter και οι Κινέζοι με τo Weibo!

Και ενώ πριν από λίγες ημέρες η μαζική χρήση του Twitter και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε πονοκέφαλο στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη σύνδεση και κυρίως με τα δεδομένα από το σύστημα GPS, άλλο μέσο επικοινωνίας φαίνεται πως κλέβει τις εντυπώσεις στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ποιο είναι αυτό; Το «Weibo» ή αλλιώς το Twitter των Κινέζων!..

Από τη στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει κάθε «ξενόφερτο» μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook και το Twitter, οι Κινέζοι microbloggers δίνουν κανονικά μάχη να διατηρηθεί το microblogging υπηρεσιών που μοιάζουν με τους παραπάνω ιστοτόπους, καθώς στη χώρα τους δε μπορούν να κάνουν ούτε tweet ούτε like. Το Weibo, λοιπόν, είναι ένας από αυτούς και λειτουργεί από το 2009, ακριβώς ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Πολλοί βιάστηκαν να πουν πως στο Λονδίνο διοργανώνονται οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες του …Twitter, όμως, μάλλον βιάστηκαν, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι χρήστες του Weibo έχουν στήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας με κεντρικό θέμα συζήτησης το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, ενώ οι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια. Θα μπορούσαν, λοιπόν, να θεωρούνται και οι Αγώνες του Weibo, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να μη γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τους Κινέζους, όπως τα χρυσά μετάλλια και άλλα…
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...