ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ BADMINTON «Στην αλάνα» με Μέλισσες και Καβάφη Σπανός, Ξυδάκης, Τανάγρη, Γιαννάτου και Καζαντζής παρουσιάζουν τις «Προσωπικές διαδρομές» τους

Γεμάτος μελωδίες, τραγούδια, ιστορίες και... «Προσωπικές διαδρομές» θα είναι όλος ο Σεπτέμβριος στο Μουσικό Προαύλιο Bandminton. Εκεί, στον δροσερό αυτό χώρο, συνεχίζουν να φιλοξενούνται γνωστοί εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού οι οποίοι δίνουν αναδρομικές συναυλίες παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες στιγμές της μουσικής τους πορείας..

Απόψε θα δοθεί η δεύτερη και τελευταία συναυλία του Γιώργου Καζαντζή. Ο συνθέτης, η δουλειά του οποίου έχει ταξιδέψει και στο εξωτερικό, θα παρουσιάσει μια σειρά τραγουδιών από την προσωπική του δισκογραφία, μεταξύ των οποίων και τα «Βαλς της Ουτοπίας», «Μέλισσες», «Ητανε αέρας», «Παλίρροια», «Σαν Καταιγίδα», «Χειμωνανθός» κ.ά. Τα τραγούδια του θα ερμηνεύσουν η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Αλεξία Χρυσομάλλη, ενώ θα συνοδεύεται από μια ομάδα επίλεκτων μουσικών.
Τη σκυτάλη θα πάρει ένας επίσης σημαντικός συνθέτης της νεότερης γενιάς, ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με το κοινό για δύο βραδιές, την Παρασκευή και το Σάββατο. Δημιουργός μιας σειράς εξαιρετικών τραγουδιών που έχουν σημαδευτεί από σπουδαίες φωνές και άξιος εκπρόσωπος της μελοποιημένης ποίησης, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει μια επιλογή από το σύνολο της δημιουργικής του πορείας. Η μουσική θα συμπορευτεί με την ποίηση, καθώς οργανικές συνθέσεις θα συνοδεύσουν στίχους και ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Γεωργίου Βιζυηνού, Σαπφούς, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μιχάλη Γκανά, Θοδωρή Γκόνη κ.ά. Εκτός από τον ίδιο τον συνθέτη θα τραγουδήσει επίσης η Γεωργία Νταγκάκη, η οποία θα παίξει και κρητική λύρα.
«Στην αλάνα» με Μέλισσες και Καβάφη
Ενα μουσικό παιχνίδι σε δυο γλώσσες, ελληνικά και γαλλικά, θα «παίξει» με το κοινό η Μελίνα Τανάργη, για δύο διαδοχικές Πέμπτες, αύριο και στις 20 του μήνα, στο Μουσικό Προαύλιο Μπάντμιντον. Η γνωστή τραγουδοποιός θα παρουσιάσει κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, ενώ θα ερμηνεύσει επίσης αγαπημένα τραγούδια γνωστών Ελλήνων, αλλά και ξένων συνθετών, επιτυχίες από τον κινηματογράφο, παιδικά κομμάτια, άριες, αλλά και μελό σε ένα πρόγραμμα με έντονο το στοιχείο του χιούμορ. Η ερμηνεύτρια θα συνοδεύεται στη σκηνή από ένα πιάνο και μία κιθάρα.
«Στην αλάνα» με Μέλισσες και Καβάφη
Ο κύκλος«Προσωπικές διαδρομές» θα ολοκληρωθεί με έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, τον Γιάννη Σπανό. Για δύο συνεχείς βραδιές, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, ο συνθέτης θα μοιράζεται με το κοινό τα τραγούδια του τα οποία έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον τίτλο του διαχρονικού, καθώς παραμένουν μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια μετά τη δημιουργία τους, δημοφιλή και αγαπητά: «Οδός Αριστοτέλους», «Μαρκίζα», «Ιδανικός κι ανάξιος εραστής», «Σαν με κοιτάς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή», «Βροχή και Σήμερα», «Ασπρα Καράβια τα Ονειρά μας», «Ανθρωποι Μονάχοι» είναι κάποιες μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει χαρίσει ο Γιάννης Σπανός στο ελληνικό τραγούδι μέσα από τις συνεργασίες του με τους σημαντικότερους Ελληνες ερμηνευτές. Στις δύο αυτές συναυλίες τα τραγούδια του θα ερμηνεύσει η Πένυ Ξενάκη.
«Στην αλάνα» με Μέλισσες και Καβάφη
ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
«Στην αλάνα» με Μέλισσες και Καβάφη
Μια καλλιτεχνική διαδρομή με πολλούς σημαντικούς σταθμούς και μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Προαύλιο, στις 18 και 19 του μήνα. Εκεί η Σαβίνα Γιαννάτου θα δώσει δύο συναυλίες με ένα εφ' όλης της ύλης πρόγραμμα. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση η οποία παρακολουθεί τα μουσικά βήματα της καταξιωμένης σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό ερμηνεύτριας, με την υπέροχη φωνή και την αέρινη μουσική παρουσία. Ενα πρόγραμμα με πολλούς και διαφορετικούς σταθμούς: από μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Μαμαγκάκη μέχρι τα τραγούδια της Μεσογείου και ολόκληρου του κόσμου. 15 ΕΥΡΩ
Ολες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 το βράδυ και το γενικό εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...