«ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ» ΓΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ «Επιτέλους, ένα καλό νέο από την Ελλάδα»

Το «Greekadelia» βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους καλύτερους δίσκους της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνιών της EBUΠολυάριθμα σχόλια θαυμασμού από κοινό αλλά και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο, παρά το ότι κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μήνες..
στις ξένες αγορές, έχει προκαλέσει η νέα δισκογραφική δουλειά της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, με τον συμβολικό τίτλο «Greekadelia». «Επιτέλους, ένα καλό νέο από την Ελλάδα...» γράφει χαρακτηριστικά η «Γκάρντιαν» σε δημοσίευμά της σχετικά με το άλμπουμ των δύο καλλιτεχνών.

Η μεγάλη επιτυχία του CD αποδεικνύεται, με τον καλύτερο τρόπο, από το γεγονός ότι για δύο συνεχείς μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, βρίσκεται στην πρώτη θέση της επίσημης λίστας με τους καλύτερους δίσκους της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνιών της EBU.
Και όχι τυχαία, καθώς οι δύο καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη δουλειά, η οποία έχει ως κεντρικό άξονα τις σύγχρονες διασκευές παραδοσιακών μελωδιών, οι οποίες «φωνάζουν» Ελλάδα. Και χάρη στο ταλέντο τους η χώρα μας γίνεται, για πρώτη φορά, εδώ και πολλούς μήνες, το σημείο προέλευσης μιας ευχάριστης είδησης και μάλιστα τη στιγμή που στην Ελλάδα όλοι ασχολούνται με τις φορολογικές δηλώσεις των καλλιτεχνών και όχι με την τέχνη τους...
Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη διεθνής διάκριση για την Κρίστη Στασινοπούλου και τον Στάθη Καλυβιώτη, οι οποίοι είχαν εντυπωσιάσει και πάλι με τον δίσκο τους «Τα μυστικά των βράχων» που κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2003. Παρ' όλα αυτά πρόκειται για δύο καλλιτέχνες με ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, που αποφεύγουν τη δημοσιότητα και έχουν αφιερώσει όλες τις δυνάμεις τους στην τέχνη τους. Γι' αυτό ακριβώς και ξεχωρίζουν.
Αναστασία Κουκά
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...